Tuesday, March 30, 2021

Έκτακτη συνάντηση του Νίκο Δένδιας με τους εκπροσώπους της Βόρειας Ηπείρου, στην Αθήνα

SManalysis




Η Αθήνα έχει ξεκινήσει χωρίς καθυστέρηση, το διπλωματικό της οπλοστάσιο, για τους Έλληνες της Αλβανίας, παρουσιάζοντας την παραβίαση των ελευθεριών και των δικαιωμάτων της αυτοδιάθεσης των Ελλήνων στη Βόρεια Ήπειρο, από το Αλβανικό κράτος, σε Διεθνή Φόρουμ, συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ, ΟΑΣΕ και ΟΗΕ.

Είναι η πρώτη φορά που η εκπροσώπηση της Ομόνοια παρουσιάζεται «de facto» στη γεωπολιτική ατζέντα του ΟΗΕ, καθώς τα νόμιμα ανθρώπινα δικαιώματα της ελληνικής κοινότητας εξομοιώνονται από τα Τίρανα. αλλά η αντίδραση της Αθήνας ήταν επίσης άμεση, όπου ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κάλεσε στην έδρα του, τους επίσημους εκπροσώπους των βόρειων Ηπειρωτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας στο Twitter, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με εσωτερικές ατζέντες και όχι περισσότερα στοιχεία που πρέπει να δημοσιοποιηθούν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα ετοιμάζει ένα διεθνές σενάριο, να αντιμετωπίσει την Αλβανία για ζητήματα που μπορεί να ανήκουν στο μέλλον των Ελλήνων της Βόρειας Ηπείρου.

Η Αλβανία, από την άλλη πλευρά, φαίνεται να προετοιμάζεται για συνοριακές μετακινήσεις με το Κοσσυφοπέδιο. Πριν από λίγες μέρες, ο Πρόεδρος Ιλίρ Μέτα είπε ότι "Έχουμε μια σημαντική αποστολή που απαιτεί από εμάς να διεξαγάγουμε ειρηνικές εκλογές, διότι, με τη δημιουργία της νέας κυβέρνησης, το μέλλον για 100 χρόνια της νέας Αλβανίας θα σφραγιστεί."



Συνάντηση Δένδια με εκπροσώπους της Ελληνικής Μειονότητας

 Επικαιρότητα Newsroom Τρίτη 30 Μαρτίου 2021, 13:35 

Συνάντηση με μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία πραγματοποίησε, νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Κώστα Βλάση, στο υπουργείο.

Συγκεκριμένα, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της ΔΕΕΕΜ-Ομονοίας, Βασίλη Κάγιο, τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε και τον πρόεδρο του παραρτήματος Ομόνοιας στη Χειμάρρα, Φρέντι Μπελέρη, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

«Η Ελλάδα σταθερά στο πλάι της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών.



No comments: