Friday, June 12, 2020

Το Πάρκο Ελληνικής Κληρονομιάς Απολλωνίας βανδαλίζεται,

SManalysis

Ο Πρόεδρος Meta αντιδρά: βρεις τους καταστροφείς

Ισχυρή συζήτηση μεταξύ του Ιταλού πολιτικού Vittorio Sgarbi και των Αλβανών αρχαιολόγων σχετικά με ισχυρισμούς ότι «ο Bylis είναι η Ελλάδα» έχει τεθεί σε εφαρμογή, ακριβώς στην Απολλωνία, ένα κέντρο αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από βανδάλους, σπάζοντας μια σειρά διακοσμητικών στηλών.

Αλλά αμέσως μετά από αυτά τα νέα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ilir Meta αντέδρασε, μετά τον βιασμό του Εθνικού Πάρκου Απολλωνίας στο Fier.

"Καταδικάζω έντονα τη βάρβαρη, ταλιμπάν και την αντιεθνική πράξη που καταστρέφει ένα από τα μνημεία του Εθνικού Αρχαιολογικού Πάρκου της Απολλωνίας, ένα εξαιρετικά σημαντικό μέρος του πολύτιμου κεφαλαίου της εθνικής πολιτιστικής κληρονομιάς", ανέφερε η Μέτα σε δήλωση.

"Βαθιά σοκαρισμένος από αυτό το εξαιρετικά σοβαρό γεγονός, ζητώ έντονα να ξεκινήσει μια άμεση έρευνα και να διωχθούν οι δράστες και οι εμπνευστές τους, οι οποίοι θα πρέπει να λάβουν υποδειγματική ποινή.

Οποιαδήποτε επίθεση στην εθνική μας κληρονομιά και αξίες, όπως συνέβη με την κατεδάφιση του Εθνικού Θεάτρου, είναι μια άμεση επίθεση στην εθνική μας ταυτότητα.

"Ζητώ την άμεση έναρξη του έργου αποκατάστασης και την ενίσχυση μέτρων για την προστασία πολιτιστικών μνημείων σε ολόκληρη τη χώρα, τα οποία σε πρόσφατες περιπτώσεις αποδεικνύουν ότι κινδυνεύουν από βαρβαρικές πράξεις που ακόμη και οι κάτοικοι δεν τολμούσαν να κάνουν. Ο Ταλιμπισμός δεν έχει θέση στην κοινωνία μας! " - λέει η Μέτα.

No comments: