Thursday, June 11, 2020

Ο Έντι Ράμα στην Ελλάδα, η Αθήνα προειδοποιεί με τελεσίγραφο για το AOZ

SManalysis
Rama meets Mitsotakis in Athens. Tomorrow appointment with Conte ...

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας πηγαίνει στην Αθήνα, εν μέσω μεγάλης διαμάχης, λόγω της πρόσφατης στάσης της Ελλάδας σχετικά με την επικύρωση της θαλάσσιας συμφωνίας. Οι αναλυτές πιστεύουν ότι η Ελλάδα άφησε πίσω, το ζήτημα της εθνικής σημασίας, της Βόρειας Ηπείρου, προκειμένου η Αλβανία να αποφασίσει τελικά για την επικύρωση των θαλάσσιων συνόρων AOZ, η οποία έχει αμοιβαία οφέλη.

Διαπιστώνεται ότι ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα θα ταξιδέψει στην Ελλάδα, όπου θα συμμετάσχει στο Οικονομικό Φόρουμ «Δελφίνι». Ο αρχηγός της κυβέρνησης θα δώσει ομιλία με θέμα "Σύνθεση των Δυτικών Βαλκανίων της ΕΕ: ​​Αξιοπιστία, πρόβλεψη και πολιτικοί τρόποι".

Το φόρουμ ξεκίνησε στις 9 Ιουνίου και θα συνεχιστεί για τέσσερις ημέρες, με την παρουσία της πρωθυπουργού της Σερβίας Άννα Μπρνάμπιτς, πρώην πρωθυπουργού της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ και του Επιτρόπου Διεύρυνσης και Γειτονίας Όλιβερ Βαρχέλι. .

Θα συμμετάσχουν επίσης σε συνομιλίες για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή και για την ένταξη στην ΕΕ. Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς θα απευθυνθεί στο κοινό μέσω βίντεο.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας πηγαίνει στην Αθήνα, εν μέσω μεγάλης διαμάχης, λόγω της πρόσφατης στάσης της Ελλάδας σχετικά με την επικύρωση της θαλάσσιας συμφωνίας. Οι αναλυτές πιστεύουν ότι η Ελλάδα άφησε πίσω του το ζήτημα της εθνικής σημασίας, της Βόρειας Ηπείρου, προκειμένου η Αλβανία να αποφασίσει τελικά για την επικύρωση των θαλάσσιων συνόρων AOZ, η οποία έχει αμοιβαία οφέλη.

Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να είναι αλλιώς, όταν η ελληνική κοινότητα στη Χιμάρα υποφέρει από την αυθαιρεσία της αλβανικής κυβέρνησης, σχετικά με ορισμένα ζητήματα που αφορούν τις Ελευθερίες και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, θέματα εδάφους, περιουσίας και τη δική της ελληνική εθνική ταυτότητα. Η αλβανική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει μια διαδικασία καταχώρησης γης, αλλά στοχεύει να διαταράξει τις εθνικές ισορροπίες, να κατοικήσει την περιοχή με μουσουλμάνους Αλβανούς και να έχει τον έλεγχο στην επικράτεια της Χιμάρα.

Η Ελλάδα έχει υπογράψει την έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ Αλβανίας και ΕΕ, αλλά με όρους, για τους οποίους, η πρώτη προϋπόθεση είναι τα Θαλάσσια Σύνορα, τα οποία σύμφωνα με Έλληνες αναλυτές, πρέπει να ολοκληρωθούν εντός δύο μηνών.

No comments: