Thursday, May 28, 2020

Αλβανία: Ανοίγουν από 1η Ιουνίου παραλίες και σύνορα

SManalysis




Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Edi Rama δήλωσε την Τετάρτη ότι «αυτή θα είναι η τελευταία εβδομάδα των κόκκινων περιοχών κι αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι το τελευταίο με απαγόρευση της κυκλοφορίας πέρα ​​από τα όρια της οποιασδήποτε κόκκινης ζώνης».

«Η Αλβανία σήμερα, είτε τους αρέσει είτε όχι, είναι το success story μεταξύ πολλών άλλων, στο χάρτη αυτού του παγκόσμιου πολέμου. Θα το κάνω και πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε η επιστροφή στην ομαλότητα να μην είναι μπούμερανγκ, αλλά η ομαλοποίηση να συνεχιστεί », είπε ο Rama.

Ο Αλβανός Πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι, «Τη Δευτέρα 1 Ιουνίου, θα ανοίξουμε τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς». «Θα ανοίξουμε τα χερσαία σύνορα της χώρας, θα επιτρέψουμε την κυκλοφορία των αυτοκινήτων σε όλη τη χώρα και φυσικά θα ανοίξουν οι παραλίες. Όμως, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν ιδιωτικό φορέα εκτός από ξενοδοχεία να τοποθετήσει ομπρέλες και ξαπλώστρες χωρίς την ειδική άδεια που θα κυκλοφορήσει αυτές τις μέρες, μαζί με το έντυπο αίτησης για τις οντότητες. Περισσότερες λεπτομέρειες την Παρασκευή, όταν θα εκδοθεί και η επίσημη εντολή των υγειονομικών αρχών», δήλωσε ο Rama.

Ζητώντας από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, ο Rama είπε ότι «εγώ και αυτή η κυβέρνηση θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε μέρα και νύχτα, και πολύ σύντομα θα σας παρουσιάσουμε το Γενικό Σχέδιο Οικονομικής Ανάκαμψης, το οποίο διαμορφώνεται με τη φιλοδοξία ότι όχι μόνο εμείς εξαλείφουν τις συνέπειες αυτής της εποχής της κόλασης, αλλά επίσης να αναδύονται πιο δυνατά από αυτό το απρόβλεπτο συλλογικό πόνο»

No comments: