Wednesday, February 26, 2020

Μήνυμα για τον "Κανονισμό των Βαλκανικών Συνόρων" από την Ουάσινγκτον

SManalysis



Ο Πομπέο συγκεντρώνει πρεσβευτές από την περιοχή στην Ουάσιγκτον, έτοιμοι για το σχέδιο Β που υποστηρίζεται από  ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

Από ένα λογαριασμό Twitter του Πρεσβευτή των ΗΠΑ στα Τίρανα, υπάρχουν νέα ότι τα Βαλκάνια θα αλλάξουν, και το πιο σημαντικό, με ειρήνη.

Το αμερικανικό σχέδιο για την αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια, εν τω μεταξύ, επιτέλους πέφτει στο έδαφος, όπως φαίνεται στην εικόνα, με τον Grenell, τον Rriker, μαζί με Yuri Kim, που παρουσιάζουν από τα γραφεία της Ουάσινγκτον.

Το σενάριο για τη ρύθμιση των συνόρων, ένα πρόωρο σχέδιο των ΗΠΑ, αλλά εφαρμόζεται από τον Πρόεδρο Trump, θα περιλαμβάνει την ασφάλεια των μελών του ΝΑΤΟ που αποτελούν μέρος αυτού του σεναρίου, ξεκινώντας από τη Σερβία και τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, τα οποία βρίσκονται εκτός NATO . Και οι δύο χώρες επιθυμούν μια προσαρμογή των συνόρων και αντιτίθενται στο ευρωπαϊκό σχέδιο της Μέρκελ, το οποίο πρόσφατα έθεσε σε κίνδυνο τις σχέσεις Σερβίας-Κοσσυφοπεδίου, επισημαίνουν δυτικοί αναλυτές.

Πρόσφατα ο υπουργός Εξωτερικών της ΕΕ Μπόρελ, έπεσε από την ιδέα του διαχωρισμού του Κοσσυφοπεδίου μεταξύ των Αλβανών και των Σέρβων, αλλά η ΕΕ φοβάται ένα  Domino Effect, το οποίο θα μπορούσε να περιλάβει ολόκληρη την περιοχή.

Λόγω του ακόλουθου σεναρίου, περιμένουμε τις εξελίξεις στην Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο, τη Σερβία, τη Βοσνία και τη Βόρεια Μακεδονία, μια περιοχή που μπορεί να περιλαμβάνει στρατεύματα από γειτονικές χώρες του ΝΑΤΟ.

Η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι θα ασχοληθεί με τις ένοπλες δυνάμεις της Περιφέρειας λόγω συνταγματικών, πατριωτικών και ιστορικών υποχρεώσεων στο πλαίσιο της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

No comments: