Monday, February 3, 2020

Ερντογάν στην Ουκρανία: Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας

SManalysis



Φωτό της ουκρανικής προεδρίας (president.gov.ua)



Φεβρουάριος 3, 2020. 18:56

Η Τουρκία υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας , δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ερντογάν σε συνέντευξη τύπου μετά από συνομιλίες με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βλαντίμιρ Ζελένσκι, δημοσιεύει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.



« Θα ήθελα να τονίσω για μια ακόμη φορά ότι δεν αναγνωρίζουμε την παράνομα προσάρτηση της Κριμαίας και ότι θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», δήλωσε ο Ερντογάν.


Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η Τουρκία θα συνεχίσει «να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την κατάσταση των Τατάρων της Κριμαίας».


 «Μαζί με τις ουκρανικές αρχές, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους Τούρκους Τατάρους της Κριμαίας, που είναι οι πρώτοι κάτοικοι αυτής της χώρας», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.


Η Ουκρανία υπολογίζει στη βοήθεια της Τουρκίας για την απελευθέρωση  των Ουκρανών και  των Τάταρων της Κριμαίας που βρίσκεται υπό την κατοχή της  Ρωσίας, δήλωσε ο Ζελένσκι στο Κίεβο κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με τον Ερντογάν.


«Η Ουκρανία υπολογίζει στη βοήθεια της Τουρκίας για την απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων - πολιτών της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων των Τατάρων της Κριμαίας που έχουν κρατηθεί παράνομα στην Κριμαία και τη Ρωσική Ομοσπονδία», ανέφερε ο Ζελένσκι.


Ο Ερντογάν σχολίασε επίσης την κατάσταση στη Συρία, λέγοντας ότι σχεδόν ένα εκατομμύριο Σύριοι εγκαταλείπουν την Ιντλίμπ και πηγαίνουν προς τα τουρκικά σύνορα».


« Από τα 3 έως 4 εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στην Ιντλίμπ, τώρα περίπου ένα εκατομμύριο Σύροι την έχουν αφήσει, πηγαίνουν στα σύνορά μας και θα είναι δύσκολο για την Τουρκία να δεχθεί τόσους πολλούς πρόσφυγες», τόνισε.


Σύμφωνα με τον ίδιο, η ροή των προσφύγων προέκυψε από τις πράξεις του συριακού στρατού, ο οποίος «χτυπά αμάχους». Echedoros

No comments: