Saturday, February 8, 2020

Οι Βορειοηπειρώτες ξεσηκώνονται: Διαδήλωση την Πέμπτη για τις συντάξεις στην πλ. Κλαυθμώνος την Φεβρουαρίου 08, 2020

SManalysisΗ κατάσταση του Ελληνικού κράτους, σε σχέση με την Τουρκία (Αλβανία) λόγω της ΑΟΖ, έχει προκαλέσει μεγάλη αδιαφορία και, ακόμα χειρότερα, απόκλιση του εθνικού κλίματος στη Βόρεια Ήπειρο, που παρατηρείται πρόσφατα από πολλές απόψεις, γεγονός που αποδεικνύει, είναι μια ανησυχητική κατάσταση, και η Αθήνα δεν ανταποκρίνεται,  αλλά λέει ότι θα στηρίξει την Αλβανία για την ΕΕ.

Ξεκινώντας από τη συνολική αδιαφορία για εγκλήματα ιδιοκτησίας που διαπράττονται από το αλβανικό κράτος, διαταράσσοντας την εθνοτική ισορροπία, στις περιοχές της Αγίας Σαράντα και της Χιμάρας, περιοχές γεμάτες με μουσουλμάνους Αλβανούς και με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τους Έλληνες. οι οποίοι αναγκάζονται ή προστατεύονται από τα περιουσιακά στοιχεία και τη γη των γονέων τους, ειδικά στη Χιμάρα και πιο πρόσφατα από κυβερνητικές αποφάσεις για την παρεμπόδιση των ελληνικών συντάξεων στη βόρεια Ήπειρο.

Πρόκειται για μια λανθασμένη πολιτική που επιδιώκει το ελληνικό κράτος εναντίον των Βόρειων Ηπειρωτών, οι οποίοι έχουν θυσιάσει στις φυλακές της Αλβανίας ή απλά εκτοξεύθηκαν για την υπεράσπιση του Ελληνισμού κατά τη διάρκεια της δικτατορίας και τώρα δοκιμάζουν δημοκρατικές μορφές για να επιβιώσουν στη Βόρεια Ήπειρο, λόγω διακρίσεων και ληστείας της επικράτειάς τους από το αλβανικό κράτος. Smanalysis
Image result for Προδομένος λαός vorios ipirosΔυναμικά απαντούν οι Βορειοηπειρώτες στον διαχωρισμό τους από τους Ελλαδίτες Έλληνες, με μια διαδήλωση την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Σας παραθέτουμε την πρόσκληση που απευθύνει η Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική (ΑΣΑ), ο βασικός φορέας που έχει ως αναφορά τους Βορειοηπειρώτες.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Πρώτη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας Βορειοηπειρωτών, για το συνταξιοδοτικό και επιδόματα.

Φίλες και φίλοι,
Η Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική αφού:
- Μελέτησε το συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο Βρούτση,
- Εντόπισε ότι οι Βορειοηπειρώτες, αδικούνται οικονομικά και δέχονται ρατσιστική επίθεση από την κυβέρνηση,
- Διαπίστωσε ότι η ψηφισθείσα, από την προηγούμενη κυβέρνηση τροπολογία, για το επίδομα ανασφαλίστων, όχι απλώς δεν εφαρμόζεται, αλλά μουλωχτά και χωρίς καμία προειδοποίηση, δεν κατέβαλε στους λογαριασμούς, ούτε τα χρήματα που προβλεπόταν πριν την τοπολογία,
- Ακολουθεί παρελκυστική τακτική στο να απαντήσει σε πολλές επιστολές και υπομνήματα, που η παράταξή μας και άλλοι φορείς της κοινότητάς μας απέστειλαν στην κυβέρνηση,
- Άσκησε πολιτική πίεση, βάσει του θεσμικού ρόλου,
- Συσκέφθηκε με άλλους φορείς της κοινότητάς μας,

Όντας πιστή στις διακηρύξεις της και στο λόγο ίδρυσης της, σας προσκαλεί την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 17:00 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς το Σύνταγμα.

Τα γενικά αιτήματα είναι:
ΚΑΝΕΝΑΣ διαχωρισμός των Βορειοηπειρωτών, από τους Ελλαδίτες Έλληνες σε κανέναν συνταξιοδοτικό νόμο,
Αναγνώριση από την κυβέρνηση και την Βουλή των Ελλήνων, την ανάγκη προστασίας της ελληνικότητάς μας και δια νόμου απαγόρευσης στιγματισμού και περιθωριοποίησής μας, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,
Δυστυχώς η μητέρα πατρίδα, η Ελλάδα, καθώς και οι θεσμοί της, έχοντας ως αξιωματούχους αυτούς που δεν αισθάνονται την ανάγκη μας για εθνική περηφάνια και ισότητα, έχουμε την υποχρέωση να αγωνιστούμε μέχρι τη δικαίωση, χωρίς ΚΑΝΕΝΑΝ άλλο συμβιβασμό που θίγει την ιστορία μας και τα δικαιώματα μας.
Ας δείξουμε πόσο ισχυροί είμαστε όταν μας προσβάλλουνΑς δείξουμε ότι προτιμάμε το φόβο όσων μας υποτίμησαν, παρά την αγάπη τους
Ας κατανοήσουμε ότι έχουμε τη δύναμη να πάρουμε όσα αδίκως μας στερούν
Ας θυμηθούμε και υπενθυμίσουμε το λόγο που έχουμε, να είμαστε περήφανοι Βορειοηπειρώτες
Φίλες και φίλοι, να κατανοήσουμε ότι πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ!
ΚΑΝΕΝΑΣ και ΚΑΜΙΑ ας μην σκεφτεί ότι μπορεί να κερδίσει με αγώνες του διπλανού του!Να μην κουραστούμε να αγωνιστούμε μέχρι την τελική δικαίωση!
Καλή αντάμωση στους αγώνες! Link

No comments: