Monday, September 16, 2019

Ο Μπερίσα κατηγορεί τον Ραμα ότι διεξάγει Έθνικο Καθαρισοί στη Χειμάρα

SManalysis



Ο Μπερίσα έχει επίσης υποσχεθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του, παρόλο που οι αντίπαλοί του, οι υποστηρικτές του Ράμα, τον ονόμασαν αμέσως υπέρ-Έλληνα, ο οποίος στις δηλώσεις του υπερασπίζει τους Έλληνες στη Χιμάρα.

Κατά τη διάρκεια του 1997, όταν η Αλβανία πήγαινε για τον εμφύλιο πόλεμο, ο Μπερίσα κατηγόρησε την Αλβανική αντιπολίτευση, υπό την ηγεσία του SP, να καταστρέψει την Αλβανία, σε συνεργασία με τους Έλληνες, να ανατρέψει τη «νόμιμη» κυβέρνησή του.

Σήμερα, ο Μπερίσα κατηγορεί τη σοσιαλιστική κυβέρνηση του Έντι Ράμα ότι διαπράττει Έθνικο Καθαρισοί και εκδιώκει τον ελληνικό πληθυσμό από τη Χιμάρα. Ο Μπερίσα κατηγορεί επίσης τον πρωθυπουργό Ράμα επειδή αυτές οι μεταρρυθμίσεις, οι οποίες εκμεταλλεύονται τη γη του λαού της Χειμάρας και όχι μόνο, αποσκοπούν στην παρεμπόδιση της ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ.

Για την κυβέρνηση της Αλβανίας ξεκίνησε μια διαδικασία για τη σύναψη συμφωνίας με την Ελλάδα από την κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία θα υπογράψει το Πρωτόκολλο Φιλίας και Συνεργασίας, καθώς και μια σειρά θεμάτων όπως η επιβεβαίωση της Ναυτικής Συμφωνίας με την Ελλάδα, παραμέληση, την ερώτηση της ελληνικής κοινότητας για αυτοδιάθεση, αλλά αυτό απέτυχε.

Σήμερα, η δεξιά κυβέρνηση του Μητσοτάκη εξέφρασε ανοιχτά το βέτο για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ, εκτός από την τυποποίηση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας και της εδαφικής διοίκησης της ελληνικής εθνικής κοινότητας που ονομάζεται Βόρεια Ήπειρος.

No comments: