Sunday, September 15, 2019

«Αναστατωμένος» ο πρόεδρος της Σερβίας με την απομάκρυνση του Τζον Μπόλτον

SManalysis


Σεπτέμβριος 15, 2019. Echedoros


Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε σήμερα ότι παρόλο που ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, απομάκρυνε τον σύμβουλο ασφαλείας του, Τζον Μπόλτον, οι συνομιλίες με την αμερικανική κυβέρνηση θα συνεχισθούν ώστε να βρεθεί ένας κοινός παρονομαστής μαζί της και με τους Αλβανούς για να εξασφαλισθεί η ειρήνη και η σταθερότητα.



Ερωτηθείς για το πως σχολίασε το γεγονός ότι ο Τζον Μπόλτον έπρεπε να αποχωρήσει από τη θέση του, ο άνθρωπος που υποστήριζε τις συνομιλίες σχετικά με την οριοθέτηση και τον διαχωρισμό του Κοσσυφοπεδίου, ο Βούτσιτς δήλωσε ότι δεν είχε συναντηθεί μαζί του αλλά είχε μια τηλεφωνική επικοινωνία.




«Για εμάς, τους Σέρβους, ήταν αρεστή η θέση του για το Κοσσυφοπέδιο, οπότε δεν καταλαβαίνω  τη χαρά και την ευτυχία κάποιων που αισθάνονται ανακούφιση που δεν είναι πλέον σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του προέδρου Τραμπ», δήλωσε σήμερα ο Βούτσιτς.


Πρόσθεσε ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες συναντήθηκε με τον Γραμματέα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάικ Πομπέο και τον Μάθιου Πάλμερ, , εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα Δυτικά Βαλκάνια.


«Θα επιδιώξουμε έναν κοινό παρονομαστή με τους Αλβανούς και τους Αμερικανούς για να εξασφαλίσουμε διαρκή ειρήνη, ει δυνατόν», κατέληξε ο Βούτσιτς, σύμφωνα με την gazeta online Insajderi.

No comments: