Friday, May 31, 2019

ΝΔ για Αλβανία: υψίστης σημασίας ο σεβασμός των μειονοτικών δικαιωμάτων

SManalysis
ΝΔ για Αλβανία: υψίστης σημασίας ο σεβασμός των μειονοτικών δικαιωμάτων
Ant1

Καλεί την ελληνική κυβέρνηση να προστατεύσει τα δίκαια και τα συμφέροντα της εθνικής μειονότητας στη γειτονική χώρα.

ΝΔ για Αλβανία: υψίστης σημασίας ο σεβασμός των μειονοτικών δικαιωμάτων
Η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας «συναρτάται και εξαρτάται απόλυτα από την ανταπόκρισή της σε θέματα υψίστης σημασίας, όπως είναι ο σεβασμός των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων», υπογραμμίζει η Νέα Δημοκρατία.

Όπως αναφέρει ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, «η έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Αλβανία είναι γνωμοδοτική. Δεν δεσμεύει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, του οποίου οι αποφάσεις, ως γνωστόν, πρέπει να είναι ομόφωνες».

«Η στάση των Τιράνων απέναντι στην ελληνική εθνική μειονότητα δεν συνηγορεί, στο στάδιο αυτό, στο να δοθεί “πράσινο φως” στα επόμενα βήματα της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας», τονίζει ο κ. Κουμουτσάκος.

Σημειώνοντας ότι «συνεχίζουμε να επιδιώκουμε την ευρωπαϊκή προοπτική όλων των γειτόνων μας», ο κ. Κουμουτσάκος τονίζει πως «αυτό συναρτάται και εξαρτάται απόλυτα από την ανταπόκρισή τους σε θέματα υψίστης σημασίας, όπως είναι ο σεβασμός των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων».

Απευθυνόμενος στο Μαξίμου, ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, διαμηνύει: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για το μικρό χρονικό διάστημα που θα παραμένει ακόμη στη θέση της, οφείλει να προστατεύσει, όχι με λόγια αλλά με πράξεις, τα δίκαια και τα συμφέροντα της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία».

No comments: