Tuesday, December 11, 2018

Οι Αμερικανοί εξοπλίζουν το Κοσσυφοπέδιο

SManalysis


Δεκέμβριος 11, 2018.Echedoros

Είκοσι τέσσερα θωρακισμένα οχήματα τύπου «Hamvi» [Humvee] έφθασαν στο Κοσσυφοπέδιο, μετά τη σύναψη συμφωνίας της λεγόμενης κυβέρνησης της Πρίστινα τον περασμένο Ιούλιο για την αγορά 51 οχημάτων, σημειώνει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων, Τανγιούγκ.



Τα πολλαπλών χρήσεων στρατιωτικά οχήματα (HMMWV) έφθασαν από τις ΗΠΑ στο Κοσσυφοπέδιο και αναμένεται να διατεθούν στις ένοπλες δυνάμεις του Κοσσυφοπεδίου, όπως ανέφερε σήμερα (χθες) η ραδιοτηλεόραση του Κοσόβου – RTK2.


Η υποδοχή των οχημάτων έγινε στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου και στην τελετή παραβρέθηκαν τοπικοί αξιωματούχοι και αξιωματούχοι της αμερικανικής πρεσβείας στην Πρίστινα.


Στην ημερήσια διάταξη (ατζέντα) της Συνέλευσης του Κοσσυφοπεδίου, είναι σήμερα η ψήφιση των νόμων για τη  μετατροπή των Δυνάμεων Ασφαλείας Κοσσυφοπεδίου σε Στρατό Κοσσυφοπεδίου, καθώς η ίδρυση του έχει προγραμματισθεί για τις 14 Δεκεμβρίου 2018, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι RTK2, το οποίο προσθέτει ότι πριν από τη ψήφιση στη Συνέλευση ο πρόεδρος της  Κάντρι Βεσέλι επισκέφθηκε τις Ηνωμένες Πολιτείες.


novosti.rs

No comments: