Saturday, November 10, 2018

Εκδηλώσεις μνήμης για Ατατούρκ σε Αλβανία, Κόσοβο και Σκόπια

SManalysis


 Νοέμβριος 10, 2018. Echedoros

Στα Σκόπια, στην Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις μνήμης με την ευκαιρία των 80 ετών από το θάνατο του ιδρυτή της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, γράφει το δημοσίευμα.


Η τουρκική πρεσβεία στα Σκόπια διοργάνωσε εκδήλωση με την ευκαιρία της 80ης επετείου από το θάνατο του Κεμάλ Ατατούρκ. Μετά την εθνικό ύμνο της Τουρκίας, έγινε ενός λεπτού σιγή. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Τούρκος πρέσβης, Τουλίν Ερκάλ Καρά, εκπρόσωποι των κρατικών θεσμών της χώρας και εκπρόσωποι τουρκικών θεσμών στα Σκόπια.


Η εκδήλωση μνήμης που έγινε στα Τίρανα από τον πρέσβη Μουράτ Αχμέτ Γιορούκ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τουρκικών θεσμών στην Αλβανία, καθώς και Τούρκοι πολίτες που κατοικούν στην Αλβανία. Οι συμμετέχοντες, εν μέσω του εθνικού τουρκικού ύμνου,  απόθεσαν  λουλούδια στην προτομή του Ατατούρκ που βρίσκεται στο προαύλιο της πρεσβείας


Η τουρκική πρεσβεία στην Πρίστινα διοργάνωσε ειδικό πρόγραμμα για τον Ατατούρκ. Το πρόγραμμα της 10ης Νοεμβρίου 2018 έλαβε χώρα σε μία από τις κινηματογραφικές αίθουσες της πόλης και την παρακολούθησαν  Τούρκοι βουλευτές στη Συνέλευση του Κοσσυφοπεδίου, εκπρόσωποι από την TIKA, των KFOR, του Ινστιτούτου Γιουνούς Εμρέ και πολλοί εκπρόσωποι της τουρκικής κοινότητας του Κοσσυφοπεδίου  καθώς και φοιτητές του τμήματος της τουρκικής γλώσσας.


Ο πρέσβης στο Κοσσυφοπέδιο, Κιβιλτσίμ Κιλίτς υπογράμμισε με την ευκαιρία του επετείου ότι ο Ατατούρκ πρέπει να τιμάται και να σέβεται το έργο του.


TRT (Shqip)

No comments: