Saturday, October 13, 2018

“Ειδικές Επιχειρήσεις” για τον Καμμένο από τις ΗΠΑ που “πυροβολεί” μέσω twitter

SManalysis

Από Π. Καρβουνόπουλος - 12/10/2018 Militaire

O ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ , τη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ και το Πανεπιστήμιο Joint Special Operations στην Αεροπορική Βάση Mac Dill . Ωστόσο φαίνεται ότι παρακολουθεί από τις ΗΠΑ, τη μεγάλη συζήτηση που έχει ξεκινήσει στην Αθήνα, για όσα δήλωσε για την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Ελλάδα, αλλά και για το plan b για τα Σκόπια.

Με μηνύματά του στο twitter, o ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος απαντά σ΄ όσους άσκησαν κριτική, όπως ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Ο ΥΕΘΑ διευκρινίζει ότι δεν έχει συζητήσει αυτά τα θέματα με τον πρωθυπουργό και επισημαίνει ότι οι αμερικανικές βάσεις ήδη λειτουργούν.

Μέχρι στιγμής η αμερικανική παρουσία είναι ορατή καθημερινά στη Λάρισα, αλλά είναι επίσης γνωστό εδώ και πολλούς μήνες, ότι οι ΗΠΑ θέλουν να κάνουν πιο αισθητή τη παρουσία τους στην ελληνική επικράτεια. Γνωστό και πολλάκις δημοσιευμένο θα προσθέσουμε.

Συνεπώς ο θόρυβος που έχει ξεσπάσει είναι μάλλον δυσανάλογος. Αν θέλουμε δε να προσθέσουμε και το στοιχείο του ρεαλισμού για τις προκλήσεις και τις απειλές που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι η συζήτηση είναι και λίγο…αντιπαραγωγική.

Όσο για το λεγόμενο plan b για τα Σκόπια, δεν γνωρίζουμε γιατί ο ΥΕΘΑ αποφάσισε να το δημοσιοποιήσει, αλλά θα επισημάνουμε ότι ακούγεται πολύ βολικό για τις ΗΠΑ αν ο Ζάεφ δεν καταφέρει να περάσει τη συμφωνία των Πρεσπών από τη βουλή των Σκοπίων.

No comments: