Thursday, October 11, 2018

Βρετανική εφημερίδα: Η Γαλλία εμποδίζει τις διαπραγματεύσεις με την Αλβανία- λόγω οργανωμένου εγκλήματος και διαφθοράς

SManalysis

Οκτώβριος 11, 2018. Echedoros

Μία από τις γνωστές εφημερίδες της Βρετανίας, η ‘Express’ αναφέρει ότι  υπάρχουν εμπόδια για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την Αλβανία.



Η ‘Express’ που είναι γνωστή για την κριτική της στάση απέναντι στην ΕΕ, γράφει ότι τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εμποδίζουν τις ενταξιακές συνομιλίες με την Αλβανία, ενώ επιτίθεται κατά της Αλβανίας κατηγορώντας την για διαφθορά και ‘ως χώρα παραγωγής κάνναβης’.


Ο δημοσιογράφος Ματ Νρέικ γράφει ότι ‘τον Ιούνιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέστησε την έναρξη διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Αλβανίας στο μπλοκ’.


«Αλλά, χώρες της ΕΕ και ιδιαίτερα η Γαλλία προσπαθούν να εμποδίσουν την προσχώρηση.

Το Παρίσι δικαιολογεί την αντίθεσή του στην Αλβανία λόγω των προβλημάτων της βαλκανικής χώρας όσον αφορά τη διαφθορά και το οργανωμένο έγκλημα».

Ο δημοσιογράφος επικαλείται τους Financial Times που αναφέρεται στο 2017, ότι «καμία χώρα στην Ευρώπη δεν καλλιέργησε τόση ποσότητα κάνναβης όσο η Αλβανία».


«Υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με την πορεία των μεταρρυθμίσεων της αλβανικής κυβέρνησης. Δεν είναι μόνο οι ευρωπαϊκές χώρες (που το διαπιστώνουν), αλλά και η ίδια η Αλβανία.


Η χώρα έχει εξαιρετικά υψηλό επίπεδο δυσαρέσκειας και εκατοντάδες έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τα τελευταία χρόνια», σημειώνει αλβανική ‘Lapsi’.

No comments: