Thursday, September 28, 2017

Το καθεστώς Ράμα απειλεί Ευρωπαίους και Αμερικανούς πολίτες στη Χειμάρρα – Προκλητικός ο Μπουσάτι

Το καθεστώς Ράμα απειλεί Ευρωπαίους και Αμερικανούς πολίτες στη Χειμάρρα – Προκλητικός ο Μπουσάτι
29 Σεπτεμβρίου 2017

TRIBUNE

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Αλβανοί, εις βάρος της γηγενούς Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, επιβαρύνοντας τη θέση τους και την ενταξιακή τους πορεία σε ό,τι αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση,



Σε δηλώσεις του το βράδυ της Πέμπτης στην τηλεοπτική εκπομπή «Top Story» του Σοκόλ Μπάλα, ο Αλβανός ΥΠΕΞ, Ντιτμίρ Μπουσάτι, δήλωσε ότι οι εργασίες για το «αναπτυξιακό πρόγραμμα» στη Χειμάρρα θα συνεχισθούν, αναφερόμενος στις κατεδαφίσεις ελληνικών κατοικιών και στην υφαρπαγή ελληνικών περιουσιών.

«Η θέση της αλβανικής κυβέρνησης σχετικά με το θέμα αυτό είναι σαφής και είμαστε υπέρ μιας ενιαίας επιβολής του νόμου, σε ολόκληρη την επικράτεια», δήλωσε ο Μπουσάτι.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι δυσαρεστημένοι πολίτες μπορούν να προσφύγουν στο δικαστήριο για μια καλύτερη αποζημίωση.

Επίσης, οι Αλβανοί έκαναν λόγο για κάποιο «στρατιωτικό νόμο» που δήθεν υφίσταται στη Θεσπρωτία και ο οποίος απαγορεύει στους Τσάμηδες να επιστρέψουν στις περιουσίες τους.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος Σοκόλ Μπάλα, ρώτησε τον Ντιτμίρ Μπουσάτι εάν η κατάργηση του «στρατιωτικού νόμου» από την ελληνική πλευρά θα μπορούσε να επηρεάσει το καθεστώς ιδιοκτησίας για τους Τσάμηδες.

«Η κατάργηση του στρατιωτικού νόμου επηρεάζει το καθεστώς ιδιοκτησίας που κατασχέθηκαν μετά τον πόλεμο σε άλλους Αλβανούς», είπε.

Όπως είναι γνωστό δεν υφίσταται κανένας στρατιωτικός νόμος στην ελληνική επικράτεια, οι δε Τσάμηδες εγκατέλειψαν τη χώρα μας μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου επειδή συνεργάστηκαν με τους ναζί κατακτητές.

Η προκλητική και αναληθής ρητορική των Τιράνων το μόνο που καταφέρνει είναι την απομόνωση της Αλβανίας, ενώ η οποιαδήποτε προσπάθεια του καθεστώτος Ράμα να εφαρμόσει την «ανάπλαση» της Χειμάρρας, θα έχει αυστηρές συνέπειες.

Οι Έλληνες της Χειμάρρας εκτός από την αλβανική υπηκοότητα έχουν και την ελληνική ή την αμερικανική. Η Χειμάρρα είναι ένας θύλακας Ευρωπαίων και Αμερικανών πολιτών και η επιμονή του Ράμα θα τον οδηγήσει σε περιπέτειες που δεν μπορεί να διανοηθεί.

No comments: