Friday, February 17, 2017

Αφαίρεση ιθαγένειας τώρα για τους 7 αλβανικής καταγωγής στρατιώτες!

 

Του Νίκου Νικολόπουλου*

Τον δρόμο της Τουρκίας δια των προκλήσεων και της κορύφωσης της έντασης, επιλέγουν ξεκάθαρα πλέον τα Τίρανα αναφορικά με τις σχέσεις τους με την Ελλάδα. Αλβανοί βουλευτές όχι μόνο να δικαιολογούν τις πράξεις των «7 αετών», αλβανικής καταγωγής νεοσυλλέκτων εντός ελληνικού στρατοπέδου, αλλά υπερθεματίζουν, χαρακτηρίζοντας το ελληνικό κράτος… ρατσιστικό! Σε κρεσέντο εθνικιστικού παροξυσμού και τα αλβανικά ΜΜΕ προβάλουν τους 7 στρατιώτες σαν ήρωες που ρίσκαραν!

Σύμφωνα με το Σύνταγμα το εδ. β ́ της παρ.  3  του άρθρ.  4  προβλέπονται δύο μόνο εξαιρετικές περιπτώσεις στις οποίες μπορεί να αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια.

Δυστυχώς όμως και παρά το άκρως «φιλελεύθερο» του Συντάγματος μας, κάποιοι αλλοδαποί που το Ελληνικό κράτος τους άνοιξε την αγκαλιά και τους απέδωσε την ΥΨΙΣΤΗ ΤΙΜΗ της απόδοσης της Ελληνικής Ιθαγένειας, τολμούν να την ποδοπατούν και να την προσβάλουν.

Στις περιπτώσεις αυτές (και για να μην αυξηθούν και γενικευθούν τέτοια φαινόμενα), ο νομοθέτης προβλέπει την αφαίρεση της Ιθαγένειας καθόσον το άτομο με τις πράξεις του δηλώνει αυθόρμητα και προκλητικά την υποστήριξη του σε εχθρικές για την Ελλάδα δυνάμεις, χώρες και οργανώσεις.

Α. Σε περίπτωση που κάποιος απέκτησε εκούσια άλλη ιθαγένεια.

Β. Σε περίπτωση που κάποιος ανέλαβε υπηρεσία αντίθετη προς τα εθνικά συμφέροντα. Η διάταξη επιτρέπει και δεν επιτάσσει την αφαίρεση της ελληνικής ιθαγένειας στις παραπάνω περιπτώσεις, ενώ η αφαίρεση της ιθαγένειας στις περιπτώσεις αυτές επιτρέπεται μόνο, όταν συντρέχουν οι προϋποθέσεις και κατά τη διαδικασία που ορίζει ο νόμος. Η διάταξη ως εξαιρετική πρέπει να ερμηνεύεται στενά.

Μάλιστα οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως «προοδευτικοί» νομικοί αναλυτές του Συντάγματος αναφέρουν ότι «η δεύτερη περίπτωση πρέπει να ερμηνεύεται στενά και συγκεκριμένα υπό την έννοια ότι η αφαίρεση της ιθαγένειας είναι επιτρεπτή μόνο, όταν η υπηρεσία του Έλληνα πολίτη παραβιάζει το καθήκον πίστεως στην Πατρίδα».

Ακόμη δηλαδή και με τη χαλαρότερη ερμηνεία, οι 7 νεοσύλλεκτοι στρατιώτες που σχημάτισαν το σύμβολο του UCK και του αλβανικού επεκτατισμού εντός του στρατοπέδου, φορώντας την ίδια στιγμή το Ελληνικό Εθνόσημο είναι υπόλογοι για τις πράξεις τους, οι οποίες είναι βέβαιο ότι δεν περιορίζονται σε μια φωτογραφία «αναμνηστικού» τύπου, αλλά πολύ περισσότερο στη δημιουργία κλικών και συμμοριών εντός υπηρεσίας.

Ας μην κρυβόμαστε, είναι κοινό μυστικό ότι τα φαινόμενα αυτά υπάρχουν σε όλα τα στρατόπεδα μετά τις «αφελείς» και εθνικά επιζήμιες πολιτικές των «ανοικτών συνόρων».  

Είναι αυτονόητα λογικά απαράδεκτο, εθνικά επιβλαβές και αντισυνταγματικό, άτομα που:

- έχουν ασπαστεί ακραίες ιδεολογίες και αλυτρωτικές διεκδικήσεις άλλων χωρών

- προβάλλουν αυτές τις ανθελληνικές πεποιθήσεις του εν ώρα υπηρεσίας, φορώντας μάλιστα τη στολή του Ελληνικού Στρατού

- είναι κατά δήλωση τους (φωτογραφική ή γραπτή ή προφορική): μέλη ή συνεργάτες ή υποστηρικτές ένοπλων, τρομοκρατικών και διεθνώς σεσημασμένων πολιτικό/στρατιωτικών οργανώσεων, οι οποίες επισήμως είναι εχθρικές έναντι της χώρας μας,

να φέρουν ταυτόχρονα τα όπλα, τη σημαία και το εθνόσημο της Ελλάδας. Είναι συνεπώς καθήκον των αρμοδίων  βάσει του Συντάγματος και του Νόμου, να προβούν  άμεσα σε έκδοση Απόφασης Έκπτωσης τους από την ελληνική ιθαγένεια, λόγω πράξεων ασυμβίβαστων και επιζήμιων προς τα συμφέροντα της Ελλάδας, οι οποίες τελέστηκαν προς όφελος αλλοδαπού κράτους και συγκεκριμένης ανθελληνικής ιδεολογίας.

Η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει άμεσα να  προχωρήσει κατά το σύνταγμα και τους νόμους στην έκδοση απόφασης αφαίρεσης της ελληνικής ιθαγένειας των εν λόγω 7 ατόμων τα οποία αποδεδειγμένα και εν ώρα υπηρεσίας τους στον Ελληνικό Στρατό προέβησαν σε εθνικιστικού περιεχομένου χειρονομίες και πράξεις, τις οποίες μάλιστα αναιδώς και επιδεικτικά ανήρτησαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τέλος θα πρέπει να προχωρήσει στην αναθεώρηση της κείμενης νομοθεσίας περί απόδοσης Ιθαγένειας, έτσι ώστε να αποδίδεται αυτή η ύψιστη πράξη για ένα κράτος, μόνο σε άτομα που πραγματικά έχουν αποκτήσει πραγματικό δεσμό με τη χώρα μας, σέβονται την ιστορία και την ανεξαρτησία της και είναι έτοιμα να προστατεύσουν τα εθνικά της συμφέροντα.*Ο Νίκος Ι. Νικολόπουλος είναι ανεξάρτητος Βουλευτής και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

No comments: