Sunday, January 17, 2016

SManalysis: Διπλωματικό σκάνδαλο στα Τίρανα, ο Έλληνας πρέσβης, συνεργασία με τους Αλβανούς..

Ο Έλληνας Πρέσβης στα Τίρανα συνεργάζεται με τον μεγαλύτερο καταπατητή της Χιμάρας

Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τον Έλληνα πρέσβη στα Τίρανα κ. Λεωνίδα Ροκανά για τον απλούστατο λόγω ότι αυτός δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με την Χιμάρα.
Για να είμαι πιο ακριβής, ο κ.Ροκανάς, από τις αρχές του 2013, που διορίστηκε πρέσβης:
Δεν έχει κάνει τίποτα για την Χιμάρα.
Δεν έχει επισκεφθεί ποτέ την Χιμάρα.
Δεν έχει εκφραστεί ποτέ δημόσια για θέματα που αφορούν την Χιμάρα.
Δεν έχει πάρει ποτέ μέρος σε συναντήσεις της Ελληνικής Κοινότητας στην Χιμάρα.
Δεν έχει πάρει ποτέ θέση για την κατεδάφιση της Εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου στις Δρυμάδες.
Δεν έχει πάρει ποτέ θέση για το θέμα της αρπαγής ιδιοκτησίας στην Χιμάρα.
Η λίστα με τα τίποτα του κ.Ροκανά μπορεί να συνεχιστεί στο άπειρο.
Αλλά το θέμα αυτού του άρθρου δεν είναι αυτά που δεν έκανε ο κ.Ροκανάς για την Χιμάρα αλλά αυτό που έκανε εναντίον της Χιμάρας.
Όπως γνωρίζουμε όλοι, ολιγάρχες, μαφιόζοι και υψηλόβαθμα στελέχη στον Αλβανικό κρατικό μηχανισμό έχουν ξεκινήσει μια καμπάνια αρπαγής των παραθαλάσσιων κτημάτων στην Χιμάρα με διάφορες μεθοδεύσεις και με την νομική υποστήριξη του Αλβανικού κράτος.
Ο μεγαλύτερος καταπατητής στην Χιμάρα είναι ο μεγαλοκατασκευαστής Ζαμίρ Μάνε, ο όποιος έχει καταφέρει να αρπάξει ένα κτήμα 278.000 τμ στην παραλία του χωριού Παλάσα (στο Δραλαίο) με την έγκριση και την στήριξη της Αλβανικής κυβέρνησης που έχει εγκρίνει και άδεια για την οικοδόμηση ενός τεράστιου οικισμού.
Την καταπάτηση του Ζαμίρ Μάνε έχουν καταγγείλει δημοσίως πολλές οργανώσεις καθώς και εμείς μέσω της ιστοσελίδας μας με άρθρα με όλα τα απαραίτητα ντοκουμέντα. Όλα αυτά οφείλει να τα γνωρίζει και η Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα, αν και μέχρι σήμερα δεν έχει ποτέ εκφραστεί για το θέμα. Γιατί άραγε;
Στις 9 Ιανουαρίου, ο κ. Ροκανάς εμφανίστηκε σε ένα ρεπορτάζ 35 λεπτών σε ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια της Αλβανίας, παρουσιάζοντας την νέα κατοικία του Πρέσβη στα περίχωρα των Τιράνων. Η νέα κατοικία του βρίσκετε σε ένα συγκρότημα με πανάκριβες βίλες, και ο πρέσβης με την οικογένειά του μετακόμισαν εκεί προσφάτως.
Το ρεπορτάζ, δείχνει την χλιδάτη ζωή του πρέσβη στην νέα του βίλα αξίας μόλις 750.000 ευρώ στα περίχωρα των Τιράνων.
Θα μου πείτε, Και λοιπόν; που είναι το πρόβλημα;
Σας πληροφορούμε λοιπόν, πως το συγκρότημα και η βίλα που έχει μετακομίσει η οικογένεια του κ. Ροκανά, ανήκει στον κ. Ζαμίρ Μάνε. Το υπέρογκο ενοίκιο των 4.140€ το μήνα που πληρώνεται απ' την Ελληνική Κυβέρνηση για την βίλα αξίας 750.000 ευρώ, πάνε στις τσέπες του καταπατητή της Χιμάρας Ζαμίρ Μάνε.
Και δεν τελειώνει εδώ:
Ο Ζαμίρ Μάνε είναι και μεγαλομέτοχος στο τηλεοπτικό κανάλι το οποίο ετοίμασε και προέβαλε το ρεπορτάζ με την χλιδάτη ζωή του κ. Ροκάνα στην νέα του βίλα και αυτό το ξέρουν όλοι και σίγουρα και ο κ. Ροκάνας.
Είμαι σίγουρος ότι η διαφήμιση 35 λεπτών που ο κ. Ροκάνας κάνει στις βίλες του κ. Μάνε, θα βοηθήσει τον τελευταίο να τις μοσχοπουλήσει και να του αποφέρουν μεγάλα κέρδη τα οποία θα επενδύσει στο κτήμα που έχει καταπατήσει στην Χιμάρα.
Αυτό που δεν ξέρω είναι αν ο κ. Πρέσβης θα αγοράσει/ενοικιάσει καμία βίλα και στο νέο οικισμό που χτίζει ο Μάνε στο κτήμα που έχει καταπατήσει στην Χιμάρα.
Κ.Ροκάνα,
οι κάτοικοι της Χιμάρας είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία Έλληνες πολίτες με ή χωρίς ελληνικά διαβατήρια. Αν δεν θέλεις να μας βοηθήσεις στον αγώνα μας για επιβίωση μας στον μαρτυρικό μας τόπο και στην διατήρηση του ελληνισμού, αυτό είναι επιλογή σου. ΑΛΛΆ ως Πρέσβης της χώρας μας και ως κρατικός λειτουργός που ΕΜΕΊΣ σου πληρώνουμε το παχυλό μισθό σου και το ενοίκιο της χλιδάτης βίλας σου, ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΝΤΑΡΑΒΕΡΙΖΕΣΑΙ με αυτούς που μας κλέβουν τις περιουσίες μας.

No comments: