Friday, October 9, 2015

DRITE HIJET E TREKENDESHIT TIRANE - ATHINE – PRISHTINEKANE NDODHUR BRENDA 1 MUAJ KETO LEVIZJE DIPLOMATIKE:

Takimi Rama – Tsipras, (dhe Kotsias – Mustafa – Thaci) ne OKB, nje sinjal ne te cilen Tirana mori ftesen per te zgjidhur mosmarveshjet historike nen frymen e prespektives europiane te Shqiperise dhe te Kosoves.

Edi Rama perserit per te treten here ftesen qe Tsipras te vizitoje Tiranen.
Njohja e Kosoves nga Greqia (Qipro)  do te kushtezohet me nje status Autonom te zgjeruar bazuar ne Protokollin e Korfuzit per Jugun e Shqiperise.

Prishtina i shikon keto interesa brenda nje realiteti historic, ndersa Tirana gjithmone dhe me tej, po zhytet ne nje euforizem nacionalist.

Athina Note proteste Tiranes, per prishjen e Kishes se Ag. Athanasios ne Dhermi

Tsipras: OKB “Me Tiranen, do te hapim marveshjet Nderkombetare per te drejtat dhe lirite e Komunitetit Grek”. 

Tsipras: Ne pergjigje te pyetjes se deputetetes Bakoyani, deklaroi se “Ne, kemi nje plan, per te dominuar politikat dhe interesat tona ne Ballkan”.

Edi Rama dhe Ilir Meta, vendosen te perfshijne ne qeverine e tyre, Partine Nacionaliste PDIU.

Raporti i Sekret i OSBE, ngre dyshime te forta ne perfshirje korruptive dhe kriminale te nje liste prej politiko oligarkesh si dhe politikanet me te larte te Shqiperise.

Rinia Vorio Epiriote (jo Omonia as PBDNJ), mer pjese per here te pare ne nje session per te Drejtat Humane ne Varshave, e ftuar nga OSBE.

Mistere ne Mbledhjen e Komisionit te Jashtem Parlamentar te Shqiperise, ku u mbajt nje mbledhje secret per Kosoven.Te lidhura:

Athina Zyrtare: "Prespektiva e Shqiperise dhe Kosoves per ne BE, kalon nga Athina"..  

Tirana Zyrtare: "Ne Europe do te shkojme te bashkuar si komb dhe jo te ndare ne Rajon"..

Sali Berisha 28 Nentor 2012: “Shqiperia fillon nga Preveza dhe perfundon ne Presheve”

Edi Rama, shkurt 2015: “Europa te na pranoje te bashkuar me gjithe shqiptaret ne familjen e vete europiane. Me greket do te mbrojme interest tona kombetare”

Edi Rama: Tetor 2014 Presheve (Serbia). “Ne krenohemi qe kemi standartet me te mira per minoritetet duke filluar nga ai grek”.

Edi Rama: 31 Korrik 2014. “Himara, eshte njesoj sic do vend tjeter i Shqiperise si Tropoja apo Kukesi, edhe pse atje jetojn e greke te vjeter”.

Tsipras Dhjetor 2014, Beograd: “Kemi bere gabim qe dhame driten jeshile per ne NATO per Shqiperine.”

Kamenos: Shkurt 2015, Ministri Grek i Mbrojtjes Kombetare, deklaron perpara stafit ushtarak, se”kemi akoma pune per te mbaruar me Shqiperine….”.

No comments: