Wednesday, March 13, 2024

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις σε τρία άτομα για υπονόμευση της «ειρήνης και σταθερότητας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης».

SManalysis




«Υπονόμευσαν την ειρήνη και τη σταθερότητα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης», οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις σε τρεις αξιωματούχους της Δημοκρατίας Σέρπσκα, υπονόμευσε την ειρήνη και τη σταθερότητα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, οι ΗΠΑ κυρώνουν τρεις αξιωματούχους της Δημοκρατίας Σέρπσκα



Η Βοσνία διοικείται εδώ και καιρό από ένα δυσλειτουργικό διοικητικό σύστημα που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο μιας συμφωνίας γνωστής ως Σύμφωνο του Ντέιτον που χωρίζει τη χώρα σε δύο όργανα: μια μουσουλμανική-κροατική ομοσπονδία και μια βοσνιακή οντότητα γνωστή ως Republika Srpska (RS).


Και οι δύο οντότητες έχουν μεγάλο βαθμό αυτονομίας και δεσμεύονται από μια αδύναμη κεντρική κυβέρνηση.


Τα τρία άτομα στα οποία επιβλήθηκαν κυρώσεις την Τετάρτη συμμετείχαν στην "εκτέλεση και οργάνωση του εορτασμού της Ημέρας της Δημοκρατίας Σέρπσκα" στην περιοχή της RS στις 9 Ιανουαρίου, ανέφερε σε δήλωση το υπουργείο Οικονομικών.


Το γεγονός αυτό συνέβη «σε αντίθεση» με απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας, το οποίο την χαρακτήρισε «αντισυνταγματική» γιατί έδινε προτεραιότητα μόνο στον σερβικό λαό, παραβιάζοντας έτσι τη «συνταγματική υποχρέωση της μη διάκρισης».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν βαθύτατα για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες να υπονομεύσουν τις ειρηνευτικές συμφωνίες του Ντέιτον και το σύνταγμα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, δύο θεμελιώδεις θεσμούς που συνέβαλαν στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας. και της Χρηματοοικονομικής Πληροφορίας, είπε ο Μπράιαν Νέλσον σε δήλωσή του.

«Θα συνεχίσουμε να λογοδοτούμε όσους επιδιώκουν να σπείρουν διχασμό για να επιτύχουν τους πολιτικούς τους στόχους σε βάρος του λαού της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης», πρόσθεσε.


Η ανακοίνωση των ΗΠΑ ακολουθεί μια παρόμοια απόφαση των βρετανικών αρχών στις 15 Ιανουαρίου να επιβάλουν κυρώσεις σε μια εταιρεία μάρκετινγκ που εμπλέκεται στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Για να μπω στην ομάδα"AOL" απλά κάντε κλικ: Γίνετε μέλος της ομάδας και το αίτημά σας θα εγκριθεί αμέσως.

No comments: