Saturday, March 16, 2024

Παρέμβαση από ΗΠΑ: Κλείστε τους λογαριασμούς με τη Χιμάρα, τι έχετε κάνει, εντός του 2024

SManalysis


Σταυρη Μάρκο
Διημόζιογράφος 



Οι ΗΠΑ, με την ενεργητική παρέμβαση του Ελληνικού Λόμπι Χειμαριώτων, περιόρισαν τον Νόμο για τις Στρατηγικές Επενδύσεις, ο οποίος αναμενόταν να αναβληθεί για 5 χρόνια από τη Βουλή της Αλβανίας.

Ο νόμος εγκρίθηκε μόνο για το έτος 2024, καθώς η Χιμάρα έχει ενταχθεί στον λεγόμενο Οδικό Χάρτη, ένα γεωπολιτικό στρατηγικό σχέδιο ΗΠΑ - ΕΕ, με την παρέμβαση και την υποστήριξη της Ελλάδας.

Πηγές, αναφέρουν για το SManalysis, ότι η πίεση στη Χιμάρα θα είναι ενεργητική και πολύ διαστατική, μέχρι συνταγματικές αλλαγές από την αλβανική πλευρά.

Η υπόθεση Βελέρη, διερεύνησε ένα ευρύ φάσμα παραβιάσεων των βασικών ελευθεριών της ελληνικής κοινότητας στη Χιμάρα, για τις οποίες η Ελλάδα άσκησε βέτο σε 34 κεφάλαια των υποχρεώσεων της Αλβανίας για ένταξη στην ΕΕ με την ελληνική ψήφο.

Αυτό το βήμα σηματοδοτεί την αρχή μιας ελληνικής διπλωματικής επίθεσης και την ισχυρή εισαγωγή του Ελληνικού Λόμπι των ΗΠΑ, για να επιλύσει με την Αλβανία, στον κατάλληλο χρόνο και τόπο, τις υποχρεώσεις της να σεβαστεί την Ελληνική Κοινότητα στη Χιμάρα και γενικά στο Νότο Αλβανία.

Πηγές, αναφέρουν για το SManalysis, ότι η πίεση στη Χιμάρα θα είναι ενεργητική και πολύ διαστατική, μέχρι συνταγματικές αλλαγές από την αλβανική πλευρά.

Η κατάσταση των θεμελιωδών ελευθεριών στην περιοχή της Χιμάρας έχει μετατραπεί σε σκοτεινό στρατηγικό σχεδιασμό από την αλβανική κυβέρνηση, καμουφλαρισμένο με στρατηγικές επενδύσεις, για τις οποίες τα όργανα της δικαιοσύνης, ειδικά στον Αυλώνα, τείνουν να καταδιώξουν τους ηγέτες και τους ακτιβιστές δημοσιογράφους από τη Χιαμάρα, παρά να ανακαλύψουν τη διαφθορά της κλοπής περιουσίας στην Περιφέρεια Χιμάρας.

Οι στρατηγικές επενδύσεις στη Χιμάρα έχουν γίνει κέντρο διαφθοράς και αγοραπωλησίας στοιχείων της αλβανικής και διεθνούς μαφίας, συμπεριλαμβανομένης της ρωσικής, στην οποία, σύμφωνα με τις έρευνες της αμερικανικής DEA, ξεπλένονται χρήματα από ναρκωτικά και διεθνές οργανωμένο έγκλημα.

Περίπου 250 ελληνοαμερικανικές οικογένειες από τη Χιμάρα, γεννημένες στις ΗΠΑ πριν από το 1991, ζητούν από την αλβανική κυβέρνηση να εφαρμόσει το μνημόνιο του 1994 μεταξύ ΗΠΑ και Αλβανίας, για να εγγυηθούν τα εδάφη των Αμερικανών πολιτών στη Χιμάρα.

No comments: