Tuesday, November 14, 2023

Η τελευταία αποστολή για τη Χιμάρα: Εθνοκάθαρση

SManalysis






Σταύρη Μάρκο


Ο Γιώργος Γκόρος πρώην Δήμαρχος που συνεχίζει το έργο του σαν χωρίς νομικά εμπόδια, αλλά που παίζει σκληρά για τα εθνικιστικά συμφέροντα της Αλβανίας, αλλάζει το ρυθμιστικό σχέδιο για να ανοίξει ο δρόμος για την οικοδόμηση των ολιγαρχικών και της αλβανικής μαφίας που υποστηρίζεται από το Δημόσιο. Οι προκλήσεις της Αλβανίας για τη Χιμάρα, που αμφισβητούν τις σχέσεις με την Ελλάδα, έχουν φτάσει στο αποκορύφωμά τους. Η αλλαγή στο Σχέδιο Ανάπτυξης φέρνει εκατοντάδες αλβανικές οικογένειες να δικαιολογήσουν τα τουριστικά κτίρια, διαταράσσοντας για άλλη μια φορά την εθνοτική ισορροπία.

Οι Χιμαριώτες θα πρέπει να συμπεριφέρονται όπως οι Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου, για τους οποίους ούτε το ΝΑΤΟ που παρέχει ασφάλεια, ούτε η ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου του ελληνικού κράτους, δεν μπορούν να σταματήσουν τη μηχανή εθνοκάθαρσης κατά των Ελλήνων της Χιμάρας.




Η αναθεώρηση του τοπικού σχεδίου που εγκρίθηκε μόνο με τις ψήφους του ΣΠ δεν είναι παρά περαιτέρω σκυροδέτηση της ακτής. Οι περιοχές, που το ισχύον σχέδιο έχει κηρύξει πράσινες όπου δεν επιτρέπεται η δόμηση, με το νέο σχέδιο μετατρέπονται σε γη προς δόμηση, όπου θα χυθεί το στρατηγικό μπετόν της ολιγαρχίας.

Συνεδρίασε στις 30 Οκτωβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Χιμάρας με φορτωμένη ατζέντα, αλλά και πολλή ένταση. Το πιο σημαντικό θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν μια πρωτοβουλία που πρότεινε ο δήμαρχος Jorgo Goro για την αναθεώρηση του Γενικού Τοπικού Σχεδίου Χιμάρας.

Στη συνοδευτική έκθεση του σχεδίου απόφασης, που κατατέθηκε στο Συμβούλιο, ο Δήμος Χιμάριου δικαιολόγησε την ανάγκη αναθεώρησης του ρυθμιστικού σχεδίου με τα αιτήματα που έλαβε από τους πολίτες, αλλά όχι μόνο.

«Οι λόγοι ανάληψης αυτής της πρωτοβουλίας σχετίζονται με την ανάγκη του δήμου να ανταποκριθεί σε 132 αιτήματα ενδιαφέροντος κατοίκων και επιχειρήσεων, καθώς και αιτήματα που ελήφθησαν από τον Εθνικό Οργανισμό Χωροταξίας και τον Φορέα Χωρικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο της βελτίωσης των υπηρεσιών στην περιοχή. με εθνική σημασία αλλά και στρατηγικές επενδύσεις», αναφέρει η έκθεση.

Η αναθεώρηση του τοπικού σχεδίου δεν είναι παρά περαιτέρω σκυροδέτηση της ακτής. Οι περιοχές που το τρέχον σχέδιο έχει κηρύξει πράσινες όπου δεν επιτρέπεται η δόμηση, με το νέο σχέδιο μετατρέπονται σε οικοδομήσιμες, όπου θα πεταχτεί το στρατηγικό σκυρόδεμα της ολιγαρχίας και της αλβανικής μαφίας για να αλλάξει η εθνοτική ισορροπία στην περιοχή .

Ψευδής δικαιολογία κατοίκων

Αν και ο δήμος Χιμάρας προσπαθεί να δικαιολογήσει την αλλαγή του σχεδίου με τα αιτήματα που δέχονται από τους κατοίκους για ανέγερση, στην πραγματικότητα φαίνεται ότι πρόκειται για απάτη. Χιμαριώτες ελληνικής καταγωγής δυσκολεύονται να οικοδομήσουν γιατί έχουν μπλοκαριστεί τα πιστοποιητικά ιδιοκτησίας γης στην περιοχή αυτή εδώ και καιρό. Οι μόνοι που καταφέρνουν να σπάσουν αυτόν τον αποκλεισμό είναι ολιγάρχες και ισχυροί επιχειρηματίες στρατηγικών επενδύσεων που χτίζουν θέρετρα στην ακτή. Και μεταξύ των γραμμών αυτό είναι ξεκάθαρα αποδεκτό από τον ίδιο τον Δήμο Χιμάρας: «Η αναθεώρηση έρχεται και ως ανάγκη προσαρμογής του Τοπικού Γενικού Σχεδίου στις τρέχουσες απαιτήσεις της τουριστικής ανάπτυξης καθώς και εστίασης στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής», συνεχίζει. το σχέδιο απόφασης.

Οι εκτάσεις Κουλλωτών μετατρέπονται σε αγροτικές εκτάσεις με τον Νόμο 7501 και παραχωρούνται σε ανεύθυνους Χειμαριώτες με τη βοήθεια του Δήμου, οι οποίοι τα πουλούν αμέσως δωρεάν στους ολιγάρχες. Με αυτή την πρακτική, το 50% της γης πηγαίνει σε Αλβανούς μετανάστες που χτίζουν με τη βοήθεια αλβανικών ιδρυμάτων.

Η Ελλάδα όχι μόνο είναι ανίκανη αλλά βαθαίνει την κατάσταση προς τον δρόμο της Εθνοκάθαρσης.

Στην Αθήνα πιστεύουν ότι το βέτο της Ελλάδας θα φέρει αποτελέσματα στην αναθεώρηση της Τσέστια Μπελέρι, αλλά και στη διοίκηση του δήμου Χειμάρης, αλλά συμβαίνει το αντίθετο. Η Αλβανία, με ιστορικό αυτοαπομόνωσης, δεν έχει πρόβλημα να παρουσιάσει προκλήσεις στην Ελλάδα, ενώ ανέχεται χώρες όπως η Ιταλία για τις αποφάσεις που παίρνει, φέρνοντας την ίδια την ΕΕ σε αταξία. Η Ελλάδα, ο ΟΗΕ και η ΕΕ, πρέπει να περιμένουν ένα καραβάνι Χιμαριώτες να προσπαθήσουν να περάσουν τα σύνορα από την Αλβανία, για να καταλάβουν ότι η Εθνοκάθαρση βρίσκεται στο τελικό στάδιο και ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή, αφού η ασφάλεια των Ελλήνων στη Χιμάρα, και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, φτάνει στα όρια των διεθνών νόμων.

 Αντί λοιπόν να φιλοξενούνται πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή και Παλαιστίνιοι, θα ήταν προτεραιότητα να προετοιμαστούν ξενοδοχεία όπου οι Έλληνες θα φιλοξενούνταν στα ξενοδοχεία της Βόρειας Ελλάδας, που στοιχειώνονται από έναν σιωπηλό πόλεμο γεμάτο μίσος από το αλβανικό κράτος. Και να έχετε χρόνο να σκεφτείτε πόσο ενδιαφέρεται η Αλβανία να προσπαθήσει σύμφωνα με τις εκθέσεις της ΕΕ να εισέλθει στην ΕΕ, ενώ αυτές γίνονται με ένα εξελιγμένο νομικό σύστημα, ένα από τα Εθνοκάθαρση, από μια χώρα που παίζει τις ισορροπίες με τις υπερδυνάμεις κάθε φορά απέναντι στην Ελλάδα και τα εθνικά της συμφέροντα.


No comments: