Wednesday, May 26, 2021

Από τα Σκόπια έρχεται η προειδοποίηση για τη Μεγάλη Αλβανία, επίσης για την Ελλάδα

SManalysis




26/05 / 2021


 Νίκοβσκι: Βόρεια Μακεδονία κοντά στην αποσύνθεση, η Ελλάδα δείχνει αδιαφορία για την Αλβανία

 Ο Ρίστο Νίκοβσκι, ένας από τους σημαντικότερους λαούς της Μόσχας στα Βαλκάνια και πρώην δεξιός Νικόλα Γκρουέφσκι, ζητά προσοχή με τους Αλβανούς, καθώς είναι ανεύθυνοι και θα μπορούσαν να ανοίξουν συγκρούσεις στα Βαλκάνια, παρεμβαίνοντας σε όλα τα κράτη. Υπηρέτησε ως πρεσβευτής της πΓΔΜ στα Τίρανα στο ύψος του χρόνου, όπως ο πόλεμος του Κοσσυφοπεδίου το 1999



Ο Νίκοβσκι, ο οποίος είναι ένας από τους λομπίστες της Ρωσίας στα Βαλκάνια, επανενεργοποίησε τις παλιές εντάσεις, όπου προσπάθησε να αναστήσει μια σύγκρουση μεταξύ Αλβανών και Σλάβων Μακεδόνων.


Ο Νίκοβσκι θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του Πούτιν στα Βαλκάνια και ένας από τους ηγέτες της Βαλκανικής έκδοσης του Σούτνικ.

Σε μια προσέγγιση, την οποία δημοσίευσε η πύλη του Κρεμλίνου σήμερα, λέγεται ότι η πΓΔΜ κινδυνεύει από το λεγόμενο "Non Paper" της διαίρεσης της περιοχής. Στην πραγματικότητα, δεν είναι μόνο ο βετεράνος διπλωμάτης της Μόσχας που μιλά τη γλώσσα. Μίλησε επίσης ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

Ξεκινώντας από αυτήν τη δήλωση του Ζάεφ, ο Νίκοβσκι γίνεται φτερωτός, επαναλαμβάνοντας τον συναγερμό ότι ο Νίκολα Γκρουέφσκι, που προκάλεσε ο Πούτιν, εξόντωσε την ομάδα Αλβανών εθνικιστών στο Κουμάνοβο, το 2015, όπου συνελήφθησαν 120 Αλβανοί μαχητές.

"Είναι πολύ καλό που ο πρωθυπουργός Γκρουέφσκι έχει συνειδητοποιήσει αυτόν τον κίνδυνο. Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά τα" μη χαρτιά ", που εμφανίστηκαν ως συμπτώσεις, προορίζονται να αγγίξουν τον παλμό της περιοχής.

"Ήταν σαφές ότι διάφορες υπηρεσίες πληροφοριών λειτουργούν καλά στα Βαλκάνια και θα συνεχίσουν να το κάνουν", δήλωσε ο Νίκοβσκι.


"Το έργο της Μεγάλης Αλβανίας είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Αυτό το έργο επεξεργάζεται σοβαρά και μπορεί να ειπωθεί ότι περίπου το 70% έχει ήδη υλοποιηθεί μέσω του παράνομου διαχωρισμού του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία. "Όλα τα άλλα είναι ήδη μέρος της τακτικής, επειδή η Ευρύτερη Αλβανία δεν σημαίνει σταθεροποίηση των Βαλκανίων, αλλά θα οδηγήσει σε νέες συγκρούσεις και νέες φιλοδοξίες Αλβανών πολιτικών", σημείωσε ο Νίκοβσκι για το "Σπούτνικ".

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία έχει διεισδύσει βαθιά στα Βαλκάνια και επιδιώκει να αποτρέψει τις συγκρούσεις.

"Η επίσημη πΓΔΜ δεν βλέπει ότι αυτός ο μεγάλος αλβανικός παράγοντας υπάρχει στη χώρα μας, παρόλο που αυτή η ιδέα πραγματοποιείται καθημερινά. Το γεγονός ότι είμαστε στο ΝΑΤΟ δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να προκαλούμε όταν πρόκειται για την ιδέα του μια Μεγάλη Αλβανία και αυτό είπε ο Ζάεφ.

Από την άλλη πλευρά, η Αμερική και το ΝΑΤΟ γνωρίζουν ότι εάν προκύψει σοβαρή σύγκρουση, η Ρωσία σίγουρα θα εμφανιστεί εδώ - και δεν θέλουν να δουν τη Ρωσία στα Βαλκάνια υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. "Και γι 'αυτό δεν νομίζω ότι θα υπάρξει πόλεμος", εξήγησε ο Νίκοβσκι.

Είπε ότι το σχέδιο «Ευρύτερη Αλβανία» θα θέσει σε κίνδυνο και την Ελλάδα και δεν είναι σαφές πώς δεν φαίνεται στην Αθήνα, ότι θέτουν σε κίνδυνο την ίδια ιδέα με το βαλκανικό κράτος και ότι είναι θέμα χρόνου πριν χτυπήσει το πρόβλημα ανοιχτά.

Η σύγκρουση της Σόφιας με τα Σκόπια χρησιμοποιείται από τη Μόσχα ως «casus belli», η οποία φαίνεται σαφώς στις ένοπλες ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν στα σύνορα του Κοσσυφοπεδίου με τον σερβικό στρατό. 

No comments: