Monday, October 12, 2020

Η ανασφάλεια και η βία εναντίον Ελλήνων στη Χιμάρα, οι βιασμοί και οι ληστείες από εγκληματίες Αλβανούς δεν σταματούν

SManalysis



Επί 10 μέρες, συνταξιούχοι ελληνικής καταγωγής, στο χωριό Πάλασα της Χιμάρας, τρομοκρατήθηκαν από Αλβανούς κλέφτες.

Κλέβονται μέρα και νύχτα στα σπίτια τους και ακόμη και η ζωή τους απειλείται. Πριν από μερικούς μήνες αναφέρουν ότι ένας από τους ηλικιωμένους κακοποιήθηκε σεξουαλικά. Οι κλέφτες μπαίνουν στο σπίτι ντυμένοι ως εργάτες στο νερό.

«Αισθανόμαστε φοβισμένοι να ζήσουμε στα σπίτια μας» - οι κάτοικοι λένε με δάκρυα στα μάτια τους καθώς τους συναντάμε συγκεντρωμένοι στο μπαρ του χωριού.

Οι κλέφτες κλέβουν συνταξιοδοτικά χρήματα και τι να βρουν, όπως διαβατήρια / δελτία ταυτότητας ή ρούχα.

Το χωριό Πάλασα είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό κυρίως με ηλικιωμένους κατοίκους. Η θερινή περίοδο κάνει αυτό το χωριό πιο πυκνοκατοικημένο και προφανώς το κλείσιμο ακολουθείται από διάρρηξη στα σπίτια των ηλικιωμένων που αποτελούν την πλειοψηφία των κατοίκων.

Αν και οι έρευνες της εισαγγελίας συνεχίζονται, κανείς δεν δέχθηκε χειροπέδες. , είχνει το Κορυφαίο κανάλι,,

Φαίνεται ότι η δίωξη καλύπτεται επίσης με εθνικιστικά χρώματα, τα οποία τιμωρούν τους μοναδικούς κατοίκους της Χιμάρα, αυτούς που είναι ελληνικής καταγωγής, ενώ για κλοπή, βία, ληστεία, κανένας Αλβανός δεν διώκεται.

Εκτός από την αλβανική δίωξη, το ίδιο το ελληνικό κράτος έχει χάσει το ενδιαφέρον του για τη Χιμάρα και ολόκληρη τη Βόρεια Ήπειρο, προκαλώντας στους ηλικιωμένους, τους συνταξιούχους, να υποφέρουν ακόμη, χωρίς να μετακινούνται τα σύνορα μέσω των νοσοκομειακών υπηρεσιών των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης, ενώ το ξέσπασμα βίας , θα μπορούσε να οδηγήσει σε εθνοθρησκευτική σύγκρουση, με Έλληνες που προσπαθούν να καταλάβουν περιουσία και σπίτια και μουσουλμάνους Αλβανούς, οι οποίοι έχουν προστεθεί σε μεγάλο αριθμό στη Χιμάρα.

No comments: