Thursday, April 30, 2020

Στόχος της Αμνηστίας του Ράμα η αλλοίωση της αιώνιας πραγματικότητας στις περιοχές της ΕΕΜ!

SManalysis

Από Πελασγός Κορυτσάς- Pelasgos Koritsas
Απριλίου 29, 2020


Δελτίο Τύπου

Η απρόσμενη ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για την προετοιμασία του προσχεδίου νόμου  για την αμνηστία δημοσιονομικού χαρακτήρα και την ψήφιση της από την πλήρη ελεγχόμενη βουλή μέσα στο Μάιο, αποτελεί ανησυχητικό και αμφισβητούμενο γεγονός από πολλές οπτικές. Ο κ Ράμα , όχι μόνο το προωθεί βιαστικά, δηλαδή εκτός του κυβερνητικού του προγράμματος, αλλά επιλέγει και μια προεκλογική στιγμή, για να εκμεταλλευτεί το όφελος που προκύπτει από την αμνηστία καλύπτοντας το κενό του νόμιμου κράτους και της αποτυχίας της διακυβέρνησης του στην συγκέντρωση φόρων.
Είναι γνωστό πως κάθε Αμνηστία δημοσιονομικού χαρακτήρα έχει ως βασικό στόχο την προσωρινή αύξηση των εσόδων στο κρατικό ταμείο.
 Όσες «διακοσμήσεις» και να κάνει κατά την διαδικασία πρότασης και περιεχομένου  αυτού του προσχέδιου νόμου, ο κ Ράμα δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός  πως αυτή η αμνηστία θα νομιμοποιήσει παράσιτα και διόδους διαφθοράς, ποικίλες μορφές λαθρεμπορίου, εμπορίου ναρκωτικών και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων επισπευσμένου πλουτισμού. Άρα, επί της ουσίας, τα αφεντικά των εγκληματικών ομάδων θα διοργανωθούν, θα ενισχυθούν περεταίρω και θα επεκτείνουν τα πλοκάμια τους  για να καταλάβουν και καθοδηγήσουν τις επενδύσεις στην οικονομία της χώρας, τώρα πια νόμιμα.
Η Ελληνική Εθνική Μειονότητα στην Αλβανία είναι ιδιαίτερα ανήσυχη για το γεγονός αυτό. Μέσω του ΚΕΑΔ η ΕΕΜ έχει εκφράσει σταθερά και επανειλημμένως  το κίνδυνο που προέρχεται από τις αυθαίρετες και ύπουλες νομικές πράξεις αυτής της κυβέρνησης, ιδιαίτερα όσο αφορά τις περιουσίες των μελών της στις παραθαλάσσιες περιοχές. Υπάρχει η εύλογη υποψία πως αυτό το νομοπλαίσιο  θα αποτελέσει  το στήριγμα ώστε αυτό το βρώμικο χρήμα, έπειτα νόμιμα χρήματα, θα επενδυθούν στις περιοχές αυτές, σκοπεύοντας στην δημογραφική αλλοίωση, την καταπάτηση των βασικών δικαιωμάτων και τέλος την αφομοίωση μιας αιώνιας πραγματικότητας στις περιοχές αυτές.
Από την άλλη, η αμνηστία δημοσιονομικού χαρακτήρα καταπατά ανοιχτά τα δικαιώματα της ισότητας των πολιτών απέναντι στο νόμο, αποθαρρύνει τους τίμιους τους συνεπείς απέναντι στον νόμο και ενθαρρύνει τους ανόμους, τους καταπατητές του νόμου.  Ξεθωριάζει το κράτος δικαίου και αυξάνει περισσότερο το κόστος παρά το κέρδος.
Τέλος, η αμνηστία επί της ουσίας δεν είναι δαιμονική και έχει γίνει και σε πολλές άλλες χώρες και φυσικά εμείς δεν είμαστε αντίθετοι προς αυτήν όταν γίνεται σωστά. Για μας όμως είναι σημαντικό να είναι πετυχημένη και για να συμβεί αυτό θα πρέπει :
-         Να έχει την πραγματική προσφορά και σύμφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης.
-         Να συνοδευτεί με μέτρα και έναν αυστηρό φορολογικό μηχανισμό ώστε να είναι πιο αποτελεσματική.
-         Να σέβεται και να εκτιμά τα συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων, ιδιαίτερα αυτά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.
-         Να υπάρξει διαφάνεια στις διαδικασίες, αν είναι αξιόπιστη και λογική.

Γρηγόρης Καραμέλος
Βουλευτής Αλβανικής Βουλής.
Εκπρόσωπος Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας Κορυτσάς.

No comments: