Monday, March 23, 2020

Οι Ελληνική κυβέρνηση, πρέπει να σταματήσει τα πολιτικά παιχνίδια ενάντια στα συμφέροντα των Βόρειων Ηπειρωτών ...

SManalysis


Δεν είναι η πρώτη φορά που τα Τίρανα και η Αθήνα έχουν κάνει βρώμικες εργασίες εις βάρος των Βόρειων Ηπειρωτών. Ακόμα και το πιο πρόσφατο γεγονός, γνωρίζαμε ότι κάποιος από τα Τίρανα του Ράμα, πρότεινε ένα σχέδιο "να βοηθήσει" την Ελλάδα, να ανακουφίσει τους πρόσφυγες του πολέμου και σε αντάλλαγμα η Ελλάδα δεν θα εμποδίσει την έναρξη διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και την ΕΕ.



Αλλά καλύτερα να πούμε τα ίδια τα Αλβανικά ΜΜΕ, όπου το Telegraph γράφει, μεταξύ άλλων, ότι τα Τίρανα περιμένουν ένα «ΝΑΙ» από την Ελλάδα, ενώ ο Ράμα είχε μυστικές συνομιλίες για να ανακουφίσει τους Έλληνες πρόσφυγες να έρχονται στην Αλβανία ... και σε αντάλλαγμα σε αυτό το μυστικό σύμφωνο, η Αθήνα θα δώσει τα Τίρανα, το κλειδί στις διαπραγματεύσεις.

Αλλά καθώς τα στρατόπεδα προσφύγων που οικοδομήθηκαν από την Αλβανία στην ιστορική ελληνική επικράτεια αρχίζουν να γεμίζουν με παράνομες αφίξεις από την Ελλάδα, αυτό είναι ένα ζήτημα που καταγγέλλει το επόμενο σκάνδαλο που πολλοί χαρακτήρισαν ως το σχέδιο Ράμα-Ερντογάν, αλλά στην πραγματικότητα είναι η ίδια η Ελλάδα, η οποία έχει συνάψει μυστικές συμφωνίες με την Αλβανία ή το "Παζάρι της Τάξης" σε βάρος των δεινών των Βόρειων Ηπειρωτών ...

Ένα από τα πράγματα είναι σίγουρο ότι ούτε ο «νόμος περί ιδιοκτησίας» που πέρασε χωρίς τη συγκατάθεση των Βόρειων Ηπειρωτών ούτε η απογραφή τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αντιπροσωπεύουν κάθε ευκαιρία για τους έλληνες της Αλβανίας να ισχυριστούν ότι τα Τίρανα έχουν εκπληρώσει τις προϋποθέσεις. των ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως και η ίδια η ΕΕ, ανέχεται την αλβανική κυβέρνηση να παραποιήσει και να διαδώσει ως επίτευγμα της ποιότητας της Αλβανίας να ενταχθεί στην ΕΕ.

Τι πρέπει και είναι η τελευταία ευκαιρία για τα Τίρανα να απελευθερώσουν, με ή χωρίς πίεση, μια εξουσία για τη Βόρεια Ήπειρο. Αντίθετα, η δέσμευση των διαπραγματεύσεων μέσω του VETO της Ελλάδας, εκτός εάν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις που απαιτούνται από την ελληνική κοινότητα στο έδαφός της για ισότητα με το Κοσσυφοπέδιο. .

Related Links:

Albania is preparing to welcome 30 thousand Syrian refugees

https://en.albanianews.it/news/albania/albania-30000-Syrian-refugees


North Macedonia and Albania set to begin EU accession talks

Compromise deal to be sealed as Brussels seeks to strengthen ties with western Balkans
https://www.ft.com/content/554b20da-6d0b-11ea-89df-41bea055720b


No comments: