Friday, March 20, 2020

Ράμα, μεταξύ της Μέρκελ και του Ερντογάν

SManalysis

Image result for rama erdogan merkel

Είναι ελάχιστο να πιστεύουμε ότι ένας αλβανός ηγέτης, που προέρχεται από μια αμφιλεγόμενη ελληνική χριστιανική οικογένεια από τη Χιμάρα, θα πρέπει να διπλασιάσει τη γεωπολιτική, που έχει ήδη δηλωθεί, "είτε με τη Μέρκελ, το Σορος είτε με τους Αμερικανούς Trump.

Και αν αυτές είναι οι επιθυμίες του Ράμα, πρέπει να οργανωθεί και να δηλωθεί ένας υποστηρικτής συνασπισμού της Μέρκελ, του Σόρου και του Ερντογάν, τότε οι Έλληνες της Β. Ηπείρου, χωρίς να σπαταληθεί χρόνος για να τοποθετηθούν οι ίδιοι στην αμερικανική ηγεσία Trump.

Εάν η Ελλάδα δεν έχει καταλάβει ακόμα αυτό το γεωπολιτικό παιχνίδι, λόγω των ισχυρών γερμανικών δεσμών της Merkel με το ελληνικό χρέος, πρέπει και αυτή να τοποθετηθεί στο υπέρτατο ενδιαφέρον της Βόρειας Ηπείρου. Σε καμία περίπτωση οι Έλληνες γεωπολιτικοί αναλυτές δεν πρέπει να αναφλέξουν τους κινητήρες των εθνοτικών υποθέσεων της Ελλάδας και να αναλάβουν δράση το συντομότερο δυνατό για να σώσουν τον ελληνισμό και την επικράτεια της Βόρειας Ηπείρου. SManalysis

Ο πρωθυπουργός Αλβανίας με τον Ερντογάν: Θα εφαρμόσουμε το σχέδιο C, αν ανατραπούν οι ισορροπίες

Echedoros

Μάρτιος 20, 2020. 09:43

Τίρανα.

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας εδώ και δύο εβδομάδες σχετικά με την κατάσταση που δημιουργείται από τον κορονοϊό.


Μάλιστα, ανέφερε ότι η Αλβανία θα θέσει σε εφαρμογή το Σχέδιο Γ (ή C) όταν θα χρειαστεί βοήθεια και καμία άλλη χώρα δεν θα απαντήσει στο αίτημά της.




«Πριν έρθω εδώ, μίλησα με τον πρόεδρο της Τουρκίας, με τον οποίο είμαι σε συνεχή επαφή εδώ και δύο εβδομάδες, έχουμε βάλει με τους Τούρκους στο τραπέζι την εναλλακτική λύση, έναν κατάλογο απαιτήσεων σε περίπτωση που ο κόσμος ανατραπεί και δεν θα υπάρχει επικοινωνία με οποιονδήποτε.


Πιστεύουμε ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εφαρμόσουμε το σχέδιο Γ, έχουμε την εγγύηση της Τουρκίας», είπε ο Ράμα δημόσια.

No comments: