Wednesday, November 13, 2019

Η Ελλάδα βρίσκεται στο πιο κρίσιμο ιστορικό, πολιτικό σημείο, για να δημιουργήσει μια νέα στρατηγική για τους Έλληνες του Βόρειου Ηπείρου.

SManalysis



Μάρτιο 1997, χιλιάδες βοριοεπιριώτες  από περιοχές της Αυλώνας, διαμαρτηριζαν, κατά τήν δικτατορία του Σάλι Περισα..... 


Η «ξεπερασμένη μουσική που είναι γνωστή» για σχεδόν 28 χρόνια για τις σχέσεις Αλβανίας-Ελλάδας, η «Γέφυρα της Φιλίας» για την ελληνική εθνική μειονότητα έχει μετατραπεί σε μια τραγωδία κωμωδίας, για την οποία δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε ...

Ο γιος του Κωνσταντίνου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε αντίθεση με τον πατέρα του, που έστειλε ένα τελεσίγραφο στα Τίρανα το 1993 σχετικά με μια σειρά αιτημάτων που συμπλήρωναν την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, όπως η Βόρεια Ήπειρος, ίναι τρέχοντας στην παλιά διπλωματική δόγμα από Πανγαλο, Μπακογιάννη και Κοτζιάς για εθνικό θέμα  Βορέα Ηπήρω.

Δεν είναι καθόλου σοβαρό το γεγονός ότι η ηγετική χώρα της ΕΕ, στα Βαλκάνια, η Ελλάδα, δεν μπόρεσε να θεσπίσει μια σταθερή πολιτική για τον ελληνικό λαό της Β. Ηπείρου (στον οποίο δεν αναφέρεται ποτέ η ελληνική κυβέρνηση), να ζει υπό την ιδιότητα του Αυτόνομου και όλων των θεσμών του, στο ιστορικό του έδαφος, αλλά σήμερα αντιπροσωπεύει, μπροστά σε μόνιμη ομάδα αντιπροσώπων της Ομονοίας, τα ελάχιστα από τα αιτήματα που μας υπενθυμίζουν την ελληνική κομμουνιστική ζωή στη Βόρεια Ήπειρο.

Ο λαός της βόρειας Ηπείρου υποφέρει, αναλαμβάνει τη γη, την ιδιοκτησία, αλλάζει πληθυσμό, διευρύνεται με μουσουλμάνους, επιλέγει αυτό που θέλει η κυβέρνηση στην κορυφή, κάνει γενοκτονία και εθνοκάθαρση εναντίον τους, και για την Αθήνα, και πάλι, ελάχιστες απαιτήσεις, σαν να ήταν το 1991.

Βέβαια, η πολιτική της Αθήνας για την προστασία των βόρειωνπειρών είναι μια αποτυχία, καθώς βασίζεται στις παλιές πολιτικές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ (είναι παράδοξο, πρώτο συμεών ενδιαφέρον  για τα σύνορα  θαλασία)

. Τα 10 χρόνια της ελληνικής οικονομικής κρίσης ήταν θανατηφόρα, για να προστατεύσουν τα ακίνητα και την επικράτεια των βόρειων Ηπειρωτών, ενώ τα Τίρανα ενήργησαν σε μια πρώτη γραμμή νομοθετικής, συνταγματικής και κατά παράβαση όλων των διεθνών συμβάσεων, μέρος των οποίων θα μπορούσε να απαχθεί. του ελληνικού εδάφους, εκτοπίζοντας μουσουλμανικούς πληθυσμούς μέσω βρώμικου χρήματος πάνω στα ιστορικά ελληνικά εδάφη της Β. Ηπείρου. STAMA

No comments: