Tuesday, August 20, 2019

«Να χτισθεί τείχος μεταξύ Μαυροβουνίου – Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου»

SManalysis



Αύγουστος 20, 2019. Echedoros

«Η ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης για την είσοδο της αλβανικής αστυνομίας στην επικράτεια του Μαυροβουνίου, έρχεται σε αντίθεση με την κοινή λογική και δείχνει, απλά, πόσο το καθεστώς στην Ποντγκόριτσα εξαρτάται από τη διακίνηση λαθρομεταναστών στο Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία.

»Πού στο κόσμο υπάρχει συμφωνία, όπου μια χώρα επιτρέπει τις αστυνομικές δυνάμεις μιας άλλης χώρας να εισβάλει στο έδαφός της;


Κάθε είσοδος ξένης αστυνομίας και ενόπλων δυνάμεων θεωρείται πράξη επιθετικότητας και λόγος στρατιωτικής επέμβασης.




»Καμία αστυνομική διοίκηση οποιασδήποτε χώρας δεν θα επέτρεπε στην αστυνομία άλλης χώρας να εισέλθει στο έδαφός της και να ασκήσει αστυνομικές δραστηριότητες.


»Η μόνη δυνατή λύση, σύμφωνα με το  Σύνταγμα και τη Νομοθεσία του Μαυροβουνίου, είναι η δημιουργία κοινών μονάδων περιπολίας για την εκτέλεση ορισμένων επιχειρησιακών καθηκόντων με σκοπό την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και του οργανωμένου εγκλήματος.


»Τα σύνορα του Μαυροβουνίου με την Αλβανία και το προσωρινά κατεχόμενο έδαφος της Σερβίας- Κοσσυφοπέδιο, είναι τα πιο καταστροφικά σύνορα στην Ευρώπη, αφού παρέχουν μια ανοιχτή διαδρομή για το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, τσιγάρων, όπλων και ανθρώπων.


»Το εν λόγω λαθρεμπόριο αποτελεί κοινή επιχείρηση των καθεστώτων της Ποντγκόριτσα και Πρίστινα, όπως αναγνωρίζεται δημόσια από έναν από τους βασικούς άρχοντες των ναρκωτικών στην περιοχή, τον Νάσερ Κελμεντί (είναι στη μαύρη λίστα των απειλών για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ), όπως ανέφερε  στην τηλεόραση ‘Vijesti’, τονίζοντας ότι έχει πολλούς φίλους- κορυφαίους αξιωματούχους στο Μαυροβούνιο και ότι υποστήριξε ενεργά το δημοψήφισμα του Μαυροβουνίου χρηματοδοτώντας τη μεταφορά ψηφοφόρων από το Κοσσυφοπέδιο και τη Διασπορά.




»Τα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα ασφάλειας του Μαυροβουνίου και, αν χρειασθεί, πρέπει να ανεγερθεί τοίχος για την πρόληψη του λαθρεμπορίου και του εγκλήματος, που απειλούν  τα εθνικά και κρατικά συμφέροντα του Μαυροβουνίου.

 Δεν έχουμε δίλημμα.

 Πρώτα το Μαυροβούνιο», σημειώνει ο Νεμπόισα Μεντόγεβιτς- Μέλος της Επιτροπής του Κοινοβουλίου για την Ασφάλεια και την Άμυνα.


promjene.org

No comments: