Saturday, July 6, 2019

«Άσχημα νέα για την Αλβανία» εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας

SManalysis


Ιούλιος 6, 2019. Echedoros

Τα πολιτικά κόμματα έκλεισαν τις εκλογικές εκστρατείες στην Ελλάδα, αφήνοντας τη χώρα στη σιωπή της εκλογικής διαδικασίας.

Οι πολίτες θα πάνε στις κάλπες αύριο Κυριακή εν μέσω παραπόνων εναντίον της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τη συμφωνία για το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας και την ελπίδα για μια αλλαγή. Αυτή η εξέλιξη που ενδέχεται να γίνει πραγματικότητα δεν είναι ένα καλό νέο για τη χώρα μας, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Νίκη της Νέας Δημοκρατίας, όπως προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις, θα φέρουν μπλοκάρισμα στην έναρξη των ενταξιακών μας διαπραγματεύσεων  με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, ότι θα θέσει βέτο για την ένταξη της Αλβανίας (σχετικά με τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας στη χώρα).


Στο τέλος της εκστρατείας του, είπε ότι επιδιώκει με την εκλογή του θα ενώσει τη χώρα με ένα πραγματικό σχέδιο ανασυγκρότησης.


«Το βράδυ της 7ης Ιουλίου θα είμαι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και όλων των Ελλήνων», δήλωσε.


Παρά του ότι οι δημοσκοπήσεις – συνεχίζει το δημοσίευμα- δίνουν στη Νέα Δημοκρατία νίκη με πάνω από 33% των ψήφων, δεν είναι ακόμη ασφαλές αν αυτό το πολιτικό κόμμα θα κυβερνήσει μόνο του. Ο Μητσοτάκης επεσήμανε ότι αν αποτύχει να αποκτήσει αυτοδυναμία, θα προκηρύξει νέες εκλογές.


a2news.com

No comments: