Saturday, July 13, 2019

Αλβανία: Αμερικανοί αξιωματούχοι στο συνέδριο των εξόριστων Ιρανών- Μουτζαχεντίν

SManalysis



Ιούλιος 12, 2019. Echedoros

Δυρράχιο.

Στην έδρα του Ιρανικού Συμβουλίου Εθνικής Αντίστασης στην Αλβανία, στην  Ashraf-3,  διεξάγεται ένα πενθήμερο διεθνούς διάσκεψης για τις εξελίξεις στο Ιράν.

Η συνάντηση οργανώθηκε από την Μίριαμ Ρατζαβί, την εκλεγμένη πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Αντίστασης του Ιράν, η οποία είναι γνωστή ως ηγέτης της ιρανικής αντιπολίτευσης στην εξορία.




Στο στρατόπεδο που βρίσκεται που βρίσκεται στη Μάνζε του Δυρράχιου, έφθασαν αυτές τις ημέρες σημαντικές προσωπικότητες της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής καθώς και άλλες διεθνείς παράγοντες.


Κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου είναι ο Ρούντι Τζουλιάνι, ο προσωπικός δικηγόρος του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και  πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης.

 Άλλες προσωπικότητες είναι διπλωμάτες καριέρας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ,  ο πρώην πρέσβης Λίνκολν Μπλουμφίλντ, ο πρώην αναπληρωτής βοηθός υπουργός Εξωτερικών, στρατηγός Τζειμς Κόνγουεϊ, ο πρώην διοικητής των αμερικανικού ναυτικού, Ιβάν Σάσα Σίχαν, ο πρέσβης Ρόμπερτ Γιόσεφ- πρώην αναπληρωτής γραμματέας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τον έλεγχο των όπλων, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του Καναδά,  Ρόμπερτ Τοριτσέλι και πολλοί πρώην γερουσιαστές των ΗΠΑ γνωστοί για την επιρροή τους στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.


Στο συνέδριο συζητούνται θέματα που σχετίζονται με τη διπλωματία, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να οδηγούνται εναντίον του καθεστώτος του Ιράν, καθώς και το ρόλο της οργάνωσης Μουτζαχεντίν που βρίσκεται στην Αλβανία.

No comments: