Wednesday, April 10, 2019

Ο αλβανικός στρατός αναλαμβάνει την ασφάλεια του αεροδρομίου των Τιράνων

SManalysis


Απρίλιος 10, 2019. Echedoros


Ο αλβανικός στρατός αναλαμβάνει την ασφάλεια του αεροδρομίου Ρίνας. Η υπουργός Άμυνας Όλτα Τζάσκα δήλωσε σήμερα το απόγευμα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα βρίσκονται στο εθνικό αεροδρόμιο «Μητέρα Τερέζα» στο Ρίνας.



Συγκεκριμένα, η στρατιωτική αστυνομία και το ειδικό τάγμα των ενόπλων δυνάμεων θα βρίσκονται περιμετρικά του αεροδρομίου.


Η απόφαση ελήφθη μία ημέρα μετά τη ληστεία των 10 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στο αεροδρόμιο από ένα σχεδόν έτοιμο για απογείωση αεροσκάφος.


Από την ανταλλαγή των πυροβολισμών μεταξύ των ενόπλων ληστών και της αστυνομίας σκοτώθηκε ο καταζητούμενος Αντμίρ Μουρατάι.


Σήμερα, η υπουργός Τζάσκα, όπως και η υπόλοιπη κυβέρνηση, έριξαν την ευθύνη στον Κινέζο παραχωρητή και δήλωσε ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχισθεί, γιατί υπήρξαν και άλλες παρόμοια περιστατικά στο παρελθόν.


Σύμφωνα με την υπουργό, οι μηχανισμοί ασφαλείας που υπήρχαν μέχρι σήμερα, απέτυχαν παταγωδώς.


 «Σε μικρή απόσταση από το αεροδρόμιο βρίσκεται η Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας  μας, διέταξα την Στρατιωτική Αστυνομία να αναλάβει την ασφάλεια του αεροδρομίου υποστηρίζοντας την κρατική αστυνομία. Θέλω να εγγυηθώ σε όλους τους πολίτες ότι η ασφάλειά τους είναι ύψιστη προτεραιότητά μας και κανείς δεν πρέπει να αμφισβητήσει την αποφασιστικότητά μας να κάνουμε τα πάντα για να την εγγυηθούμε», είπε η Τζάσκα.


balkanweb.com

No comments: