Monday, April 8, 2019

Οι Έλληνες των ΗΠΑ απαντούν στον αλβανικό εθνικισμό: «Τα Τίρανα παραβιάζουν τη Συμφωνία της Κέρκυρας – Η Β.Ήπειρος υποφέρει»

SManalysis

Pentapostagma

Δημοσίευση: 9 Απριλίου 2019, 7:43 πμ | Ανανέωση: Απρίλιος 9, 2019


Στην ελληνική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στη Βοστώνη των ΗΠΑ, αναφέρθηκαν αλβανικά ΜΜΕ, επιτιθέμενα στους Έλληνες που διεθνοποίησαν το ζήτημα της Βορείου Ηπείρου και τίμησαν τον εθνομάρτυρα Κωνσταντίνο Κατσίφα που δολοφονήθηκε από τις αλβανικές ειδικές δυνάμεις.



Τα αλβανικά μέσα καταγγέλουν εδαφικές διεκδικήσεις από την ελληνική πλευρά, ωστόσο όπως είναι προφανές, δεν αναφέρονται στο πογκρόμ κατά της ελληνικής μειονότητας από το καθεστώς και στον αυξανόμενο ανθελληνικό αλβανικό εθνικισμό.

Οι Έλληνες της Βοστώνης πραγματοποίησαν την παρέλαση με πανό και συνθήματα για την Βόρειο Ήπειρο, θέτοντας ζητήματα που η ελληνική πολιτική ηγεσία – αν και ευθύνη της – δεν τολμάει να αναδείξει. Στην εκδήλωση υπήρχε και φωτογραφία προς τιμή του δολοφονημένου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Την ίδια στιγμή, υπενθυμίζουμε πως Αλβανοί εθνικιστές ετοιμάζουν κινητοποιήσεις κατά του Ελληνισμού, ενώ σε συνεργασία με τον τουρκικό παράγοντα επιδίδονται σε ένα κρεσέντο προκλητικότητας κατά της Ελλάδας.

Σοβαρότατο ζήτημα ανακινούν Αλβανοί εθνικιστές, λειτουργώντας ως «Δούρειος ίππος» του ύποπτου καθεστώτος Ράμα, για το επεισόδιο της Επισκοπής (1994), ενώ την ίδια στιγμή ο αλβανικός τύπος δημοσιοποιεί άρθρο για «ειδικές ασκήσεις» των κομάντος των Αλβανικών ΕΔ, σε μια περίεργη συγκυρία.




«Στις 10 Απριλίου 1994 διεξήχθη σφαγή από Έλληνες κομάντο που απαρτιζόταν από 7 οπλισμένους άνδρες με στολές και όπλα του Ελληνικού Στρατού. Έχουν περάσει πολλά χρόνια και δεν υπάρχουν στοιχεία για αυτή τη επιχείρηση.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Τετάρτη 10:04: 2019 θα διοργανώσουμε μια συνάντηση προς τιμήν του αλβανικού έθνους για την πολεμική επιχείρηση στην Επισκοπή», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο, στις 10 Απριλίου 1994 μία ένοπλη ομάδα προερχόμενη από ελληνικό έδαφος υλοποίησε «επιδρομή στο αλβανικό κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στο χωριό Άνω Επισκοπή Δρόπολης, αποτέλεσμα της οποίας ήταν ο θάνατος ενός Αλβανού αξιωματικού και ενός οπλίτη, ενώ τραυματίστηκαν τρεις ακόμα, καθώς είχαμε σύμφωνα με αλβανικές πηγές και υφαρπαγή οπλισμού του στρατοπέδου.

Κατά τη διαφυγή της ομάδας, ένας Αλβανός οπλίτης φέρεται να κρατήθηκε ως όμηρος μέχρι τα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Το ίδιο βράδυ την ευθύνη αναλαμβάνει η οργάνωση «Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου» (ΜΑΒΗ) με προκήρυξη στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία.

Αλβανικό ΜΜΕ αναφέρει:

Κατά τον εορτασμό της Ημέρας της Εθνικής Παλιγγενεσίας των Ελλήνων, στην Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής που έγινε χθες, η ελληνική κοινότητα εμφανίστηκε με υπερεθνικιστικά συνθήματα εναντίον των Αλβανών.

«Ο εορτασμός έγινε με τη φωτογραφία του Κωνσταντίνου Κατσίφα που σκοτώθηκε από της αλβανική αστυνομία στους Βουλιαράτες του Αργυροκάστρου στις 28 Οκτωβρίου του 2018 και με την σημαία της Βορείου Ηπείρου», όπως αναφέρει η αλβανική syri.net.

«Οι Έλληνες στη Βοστώνη έχοντας τον Κατσίφα ως ήρωα, αποκάλυψαν, επίσης, τις εδαφικές προθέσεις τους στην κυριαρχία της Αλβανίας», σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.

«Οι Έλληνες, επίσης, αναφέρθηκαν στην ελληνική εξέγερση εναντίον των Οθωμανών. Σε ένα από τα πανό έγραφε:

«Επί 105 χρόνια, η Αλβανία παραβιάζει τη Συμφωνία του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας. Η Ήπειρος εξακολουθεί να υποφέρει».

Στην παρέλαση παραβρίσκονταν μέλη του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας, η Ελληνοαμερικανική Ομοσπονδία της Νέας Αγγλίας και ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης της Βοστώνης.

No comments: