Saturday, October 6, 2018

Ο Frontex στην Αλβανία, Αβραμόπουλος: Ορόσημο για τη διαχείριση των συνόρων

SManalysis


Οκτώβριος 5, 2018. Echedoros

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Μετανάστευση, Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιωμάτων του Πολίτη, Δημήτρης Αβραμόπουλος,  χαρακτήρισε τη συμφωνία που υπεγράφη σήμερα στα Τίρανα για την περιπολία των συνόρων από την FRONTEX, ως ένα ακόμη ορόσημο για τη διαχείριση των συνόρων.



«Σήμερα φθάσαμε σε ένα άλλο ορόσημο για τη διαχείριση των συνόρων. Σήμερα υπογράψαμε την πρώτη συμφωνία με μια τρίτη χώρα για τη διαχείριση των συνόρων, που θα επιτρέψει στον FRONTEX να έχει τις δικές του ομάδες στην Αλβανία. Αυτό καθιστά την Αλβανία παράδεισο πέρα από τις χώρες των Βαλκανίων. Ο FRONTEX θα μπορεί να έχει σημεία ελέγχου στα σύνορα και να περιπολεί στα σύνορα», δήλωσε ο Αβραμόπουλος.


Αναφερόμενος για το ζήτημα της μετανάστευσης επεσήμανε ότι πρέπει να μειωθεί για να μην αναγκασθεί η ΕΕ να λάβει μέτρα με θεωρήσεις.


«Η αύξηση των προσπαθειών στην περιοχή για την περαιτέρω μείωση της μετανάστευσης και του λαθρεμπορίου» είναι το μήνυμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», είπε ο Αβραμόπουλος, προσθέτοντας ότι οι εταίροι των δυτικών Βαλκανίων δεν πρέπει να κάνουν κατάχρηση του συστήματος ασύλου, αλλά να ευθυγραμμίζονται με τις πολιτικές θεωρήσεων με την ΕΕ, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η δυνατότητα ταξιδιών χωρίς θεώρηση στην ΕΕ.


«Θα κάνουμε μια εκτίμηση της κατάστασης μέχρι το τέλος του έτους», πρόσθεσε, σύμφωνα με το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων.

No comments: