Sunday, October 28, 2018

Συγκέντρωση στην πρεσβεία της Αλβανίας για το θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα

sygkentrwsi_presveia_alvanias_mesa5SManalysis

Συγκέντρωση στην πρεσβεία της Αλβανίας για το θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα

ProtoThema.gr
28/10/2018,

Κλειστή η κάθοδος της Λεωφόρου Κηφισίας
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία της Αλβανίας στην Λεωφόρο Κηφισίας, μετά τη συμβολή της Αγίας Φιλοθέης, πραγματοποιούν δεκάδες πολίτες για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών στο Αργυρόκαστρο.

Διαδικτυακό κάλεσμα για τη συγκέντρωση είχαν απευθύνει τα βορειοηπειρωτικά σωματεία Αθηνών και η Χρυσή Αυγή, προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τον θάνατο του 35χρονου.

sygkentrwsi_presveia_alvanias_mesa3

Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση έξω από το αλβανικό προξενείο για τον θάνατο του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα από πυρά δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας πραγματοποιείται αυτή την ώρα και στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, μετά από διαδικτυακό κάλεσμα αργά το απόγευμα έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο περίπου 10 άτομα για να διαδηλώσουν για τον θάνατο του Έλληνα ομογενή στο χωριό Βουλιαράδες στην Αλβανία.

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ύψωσε την ελληνική σημαία στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων στο πλαίσιο της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Η αλβανική αστυνομία ωστόσο την κατέβασε λίγο αργότερα, και τότε ο ομογενής φέρεται να άρχισε να πυροβολεί με καλάσνικοφ.
Σύμφωνα με Αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης, ο ομογενής πυροβόλησε κατά των Ειδικών δυνάμεων της Αλβανίας.

Από την πρώτη στιγμή στήθηκε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας με ελικόπτερα και ειδικές δυνάμεις προκειμένου να εντοπιστεί και να συλληφθεί. Όταν εντοπίστηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αλβανικής αστυνομίας, αρνήθηκε να παραδοθεί και άρχισε να πυροβολεί με αποτέλεσμα να δεχτεί τα πυρά των ειδικών δυνάμεων και να πέσει νεκρός

No comments: