Monday, October 29, 2018

«Συνέλαβαν αιμόφυρτο τον Κατσίφα και τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ» – Καταγγελία που ανατρέπει τα πάντα – Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις οι Βορειοηπειρώτες

SManalysis



Δημοσίευση: 29 Οκτωβρίου 2018, Pentapostagma


Σοκάρει η καταγγελία του προέδρου του Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Μπάμπη Καραθάνου, στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο και την εκπομπή Mea Culpa στον ΘΕΜΑ104,6 σχετικά με τον τρόπο θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτοπτών που επικαλείται ο Μπάμπης Καραθάνος, οι Αλβανοί αστυνομικοί καταδίωξαν τον Έλληνα πολίτη μετά από επεισόδια στο χωριό Βουλιαράτες, τα οποία και υποκίνησαν ένστολοι της γείτονος.

Σημειώνεται, ότι ο Κατσίφας είχε υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού και σκόπευε να διαφύγει της σύλληψης περνώντας στην Ελλάδα.

Με συνδρομή ελικοπτέρου και δύναμη πολλών δεκάδων ανδρών και επίλεκτων δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας που ήρθαν από τα Τίρανα, οι διώκτες του Κατσίφα τον εγκλώβισαν σε παλιό υδραγωγείο.

Εκεί, σύμφωνα με τις πηγές του κο Καραθάνου, τον εξουδετέρωσαν, «τον έσυραν αιμόφυρτο και στη συνέχεια τον εκτέλεσαν με μία σφαίρα στο κεφάλι και μία στην καρδιά”.

Τις πληροφορίες του Μπάμπη Καραθάνου επιβεβαίωσε και η δημοσιογράφος του himara.gr Αθηνά Κρεμμύδα.

«Πρέπει να βγει η αλήθεια – και όχι όπως στην περίπτωση του Αριστοτέλη Γκούμα”, που δολοφονήθηκε πριν επτά χρόνια επειδή μιλούσε ελληνικά στην Χειμάρρα. Στο κλίμα τρομοκράτησης που εντείνεται τα τελευταία χρόνια στις περιοχές της ελληνικής μειονότητας στάθηκε και η δημοσιογράφος Μαριέλα Στεφανλάρι.

Η οικογένεια αρνείται να παραλάβει τη σορό

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αλβανικές Αρχές φέρονται να έχουν ειδοποιήσει την οικογένεια του θύματος, πως μπορούν να παραλάβουν τη σορό του από το νεκροτομείο του νοσοκομείου Αργυρόκαστρου, για την ταφή του.

Ωστόσο η οικογένεια αρνείται, υπάρχει άρνηση από την οικογένεια, αναμένοντας ικανοποίηση του αιτήματος για ανεξάρτητη ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη. Η οικογένεια έχει ζητήσει από την ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα, να ορίσει ανεξάρτητο πραγματογνώμονα ώστε να πέσει άπλετο φως στα ακριβή αίτια θανάτου.

Μέχρι στιγμής άγνωστο παραμένει πότε θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία, ενώ ήδη υπάρχει κινητοποίησή σε Ελλάδα και Βόρειο Ήπειρο, ώστε να υπάρξει μαζική συμμετοχή στο πένθος, ενώ προγραμματίζεται και συγκέντρωση διαμαρτυρίας ομογενών έξω από τον Αστυνομικό Σταθμό Αργυρόκαστρου.

No comments: