Saturday, July 7, 2018

Σκόπια: Το φιλορωσικό κόμμα αντιδρά σε φήμες για σύλληψη του επικεφαλής του


SManalysis


Ιούλιος 7, 2018. Echedoros

Σε ανακοίνωσή του, το φιλορωσικό κόμμα, ‘Εντίνστβενα Μακεντόνια’,  επικρίνει τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE,  κατά του αρχηγού του, Γιάνκο Μπάτσεφ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ο εγκέφαλος του Μίτσκοσκι έχει κολλήσει στο 1948» (σημείωση: τότε που κυβερνιόντουσαν τα Σκόπια με προσωπικά διατάγματα).



Στην ανακοίνωση του κόμματος, αναφέρεται ότι ο Χριστιάν Μίτσκοσκι κατά τη διάρκεια των δέκα τελευταίων ημερών επισκεπτόμενος τα εθνικά κανάλια ζητά επανειλημμένα τη σύλληψη του προέδρου  της ‘Εντίνστβενα Μακεντόνια’, γιατί κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης  μπροστά από το Κοινοβούλιο στις 17 Μαΐου, είχε ανεβεί σε όχημα της αστυνομίας κρατώντας τη ρωσική σημαία.


«Ο Μίτσκοσκι θέλει τη σύλληψη του Μπάτσεφ, φαντασθείτε επειδή επέκρινε ο υπουργός Εσωτερικών, Όλιβερ Σπασόφσκι, τη στάση του Μπάτσεφ.

 Πως ζητά τη σύλληψή του, όταν οι συλλήψεις πρέπει να γίνονται με νομικά κριτήρια και όχι βάσει δηλώσεων ενός υπουργού της αστυνομίας», αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.


Το (φιλο)ρωσικό κόμμα υποστηρίζει ότι «η επιβίβαση σε ένα όχημα της αστυνομίας και η ύψωση της ρωσικής σημαίας δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα, δυνάμει οποιουδήποτε νόμου στη χώρα».

No comments: