Sunday, July 1, 2018

ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ


SManalysis

Ellogosar

Εθνικό έγκλημα οι θέσεις της αριστεράς στο Βορειοηπειρωτικό. Η αριστερά υπό τον μανδύα του ΚΚΕ που την ένωνε τότε, από την ημέρα που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα, προδίδει το Έθνος, αντιστρατεύεται με όλα τα μέσα τα συμφέροντα της Ελλάδος, εκμεταλλεύεται και υπονομεύει τα πραγματικά συμφέροντα της εργατικής τάξης της χώρας μας και ολόκληρου του ελληνικού λαού.

Οι εθνοπροδοσίες του ΚΚΕ είναι αναρίθμητες. Μικρασιατική Καταστροφή, Μακεδονία και Θράκη, η κραυγαλέα προδοσία του το ΄40, Μέση Ανατολή 1944, η μέγιστη προδοσία του στο Κυπριακό (ΚΚΕ - ΑΚΕΛ)...και η εσχάτη προδοσία στο Βορειοηπειρωτικό.
Ας αποκαλύψουμε λοιπόν τον προδοτικό ρόλο του ΚΚΕ όσον αφορά στο Βορειοηπειρωτικό ζήτημα, με δικά τους ντοκουμέντα, επίσημες ανακοινώσεις, δημοσιεύματα εφημερίδων, άρθρα επιφανών κομμουνιστών...αποκάλυψη αναγκαία για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι...

Απόφαση της 2ης ολομέλειας της Κ.Ε του ΚΚΕ κατά το 5ο τακτικό Συνέδριο τον Νοέμβριο 1934
"…για το σκοπό αυτό οι κυρίαρχες τάξεις δραστηριοποιούν εξαιρετικά Εθνικιστική προπαγάνδιση των μαζών και τον ιμπεριαλιστικό αλυτρωτισμό ( Β.Ήπειρος, Κύπρος, Δωδεκάνησα)"
Διακήρυξη του αρχηγού του ΚΚΕ Ν. Ζαχαριάδη στο λόγο του κατά το συνέδριο ιδρύσεως του Α.Κ.Ε τον Ιούνιο του 1936
"..η πλουτοκρατία της χώρας μας, προβάλλει κατακτητικές βλέψεις πάνω στη Β.Ήπειρο, το Μοναστήρι και την Ανατολική Ρωμυλία"

Η διακήρυξη του ΚΚΕ στις 26/11/1940. Ένα μήνα μετά την επίθεση των Ιταλών κατά της Ελλάδος
"..αφού οι Ιταλοί έχουν διωχθεί πια πέρα από τα σύνορα, ο πόλεμος της Ελλάδος είναι ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ"

Η απόφαση της Κ.Ε του ΚΚΕ που κοινοποιήθηκε σαν ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ στις 7/12/1940
"…ο πόλεμος προκλήθηκε από τη Βασιλομεταξική σπείρα που διατάχτηκε από Εγγλέζους ιμπεριαλιστές και δεν μπορεί να έχει την παραμικρή σχέση με την υπεράσπιση της Πατρίδος μας"
Η επιστολή του αρχηγού του ΚΚΕ Ν. Ζαχαριάδη στις 15/1/1941

"… οι λαοί και οι φαντάροι της Ελλάδος και της Ιταλίας δεν είναι εχθροί, μα αδέρφια και η συναδέλφωσή τους στο μέτωπο θα ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ τον πόλεμο που κάνουν οι εκμεταλλευτές κεφαλαιοκράτες τους. Για να γίνουν όλα αυτά, πρέπει λαός και στρατός να ανατρέψουν τη Μοναρχοφασιστική δικτατορία του Μεταξά και να εγκαταστήσουν τη ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...αφού διώξαμε τους Ιταλούς, έπρεπε να κάνουμε μια ξεχωριστή έντιμη και δίχως παραχωρήσεις ελληνοϊταλική ειρήνη με τη μεσολάβηση της ΕΣΣΔ. Μετά το διώξιμο των Ιταλών το αίμα των φαντάρων μας χύνεται άδικα.."

Η έκκληση του ΚΚΕ στις 18/3/1941 η οποία απευθύνεται στους μαχητές και τον λαό
"...η Κ.Ε του ΚΚΕ καλεί τους φαντάρους, ναύτες και αεροπόρους μας να πάρουν στα χέρια τους τις διοικήσεις των μονάδων τους, εκλέγοντας προσωρινές επιτροπές, που θα αντιπροσωπεύουν όλους, από τον στρατιώτη μέχρι τον Στρατηγό. Όσοι συμφωνούν σε τούτο το πρόγραμμα δράσης..να προτείνουν ειρήνη στους απέναντι αντιπάλους τους και να απαιτήσουν...Ολόκληρος ο ελληνικός λαός ας πάρει παράδειγμα από τον ηρωικό αδερφό λαό της Βουλγαρίας που την 1/3/41 επικύρωσε τη Συμμαχία με τη Γερμανία και υποδέχεται το Γερμανικό Στρατό..."

Η σύλληψη από τον ΕΛΑΣ του Βορειοηπειρώτη γιατρού Γκινάλη, μέλους της οργανώσεως ΜΑΒΗ ( Μέτωπο Απελευθερώσεως Β.Ηπείρου) που μετέβαινε προς τον ΕΔΕΣ για να συνδεθεί με τον Ζέρβα, η κατάσχεση των εγγράφων του, η επί τριμήνου αιχμαλωσία του και η υποχρεωτική του επιστροφή στην Αλβανία άνευ αποτελέσματος.

Η υπό του ΕΛΑΣ ανάθεση εντολής προς τα στελέχη του Γιάνναρη, Πρίνο και Έξαρχο, τον Μάιο του 1943 όπως μεταβούν στην Αλβανία και ερχόμενοι σε επαφή με τις Αρχές να επιδιώξουν την διάλυση της οργάνωσης ΜΑΒΗ. Πράγματι, κατόπιν των πληροφοριών των οργάνων του ΚΚΕ προς τους Αλβανούς συλλαμβάνονται και δολοφονούνται στελέχη της ΜΑΒΗ σε 12 χωριά και πόλεις της Β. Η πείρου. Δολοφονείται επίσης και ο Πρόεδρος της ΜΑΒΗ, Σαχίνης. Έτσι ματαιώνεται κάθε επαφή με τον ΕΔΕΣ.

Η υπογραφή εκπροσώπου του ΕΑΜ ,στις 10/8/1943, αντεθνικού συμφώνου με τους Αλβανούς κομμουνιστές (Γιάνναρης του ΚΚΕ και Πλιάκο, Τσέλνικα των Αλβανών) και ο αφανισμός χιλιάδων Ελλήνων Βορειοηπειρωτών και η υπεράσπιση της. μειονότητας της Τζαμουριάς.
Με διαταγή ( με την υπ. Αριθ. Πρωτ. 138/108/22-8-1943) της 8ης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ, συγκροτούνται κοινά Ελληνοαλβανικά Αρχηγεία, προδίδεται στους Αλβανούς το ΜΑΒΗ και σφάζονται κατά εκατοντάδες οι Βορ/ρώτες πατριώτες..." Είναι γεγονός ότι οι Αλβανοί κατάσφαξαν Έλληνες της Βορ. Ηπείρου. Οι Αλβανοί σφάζουν και Έλληνες κομμουνιστές Βορειοηπειρώτες. Δεν κάνουν καμία διάκριση..." ( Ομολογία Ριζοσπάστη, 2/6/1945)

Η αίτηση του Άρη Βελουχιώτη στις 26/11/1943 προς τον Τζιώτα ( του Αλβανικού Απελευθερωτικού Στρατού) για βοήθεια σε πληροφορίες και ενίσχυση με πυρομαχικά για να ξεκαθαρίσει τα...υπολείμματα του Ζέρβα που βοήθαγαν τους Βορειοηπειρώτες.
Η υπογραφή στις 13/12/1943 στο Αργυρόκαστρο, πρωτοκόλλου Στρατιωτικής συνεργασίας ΕΛΑΣ και Αλβανών για το σταμάτημα παρεξηγήσεων και τη συναδέλφωση των μειονοτήτων ( Γραμάλας του 15ου Συν/τος ΕΛΑΣ και Μπεντρή Σπαχή ).
Το δια ασυρμάτου αποσταλλέν σήμα, στις 18/1/1944 απο τον Καπετάν Ορφέα του ΚΚΕ (Σ. Καραγκίτση) προς την ΙΧ Μεραρχία του ΕΛΑΣ όπου έλεγε..."..Συγκρότηση μικρού τάγματος περιφέρειας Τζαμουριάς με Αλβανούς και ελασίτες γεγονός τετελεσμένο. Συμφωνώ με πρωτοβουλία 15οτ Συνταγματος…"
Η δήλωση του αρχηγού του ΚΚΕ , Ν. Ζαχαριάδη, στις 25/5/1945 στο Παρίσι προς τον ανταποκριτή του "Εμπρός" Μακρίδη: "η έγερση αξιώσεων για την Β. Ήπειρο και την Ανατολική Ρωμυλία θα αποτελέσει παράγοντα κινδύνου για την ειρήνη και την σύμπραξη των Βαλκανικών λαών.."

Η δήλωση του Παρτσαλίδη τον Μάιο του 1950 κατά την 7η ολομέλεια της Κ.Ε του ΚΚΕ στο παραπέτασμα ότι "...Χρειάζεται τώρα να διακηρυχτεί καθαρά πως όπως η διαρρύθμιση των συνόρων με την Βουλγαρία, έτσι και το σύνθημα της Ένωσης της Β. Ηπείρου με την Ελλάδα ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ..."
Η διακήρυξη του αρχηγού του ΚΚΕ Ν. Ζαχαριάδη τον Μάιο του 1950 κατά την 7η ολομέλεια της Κ.Ε του ΚΚΕ ότι"...πρέπει να λείψουν τα εθνικιστικά αγκάθια όπως είναι οι διεκδικήσεις σε βάρος των Λαϊκών Δημοκρατιών Αλβανίας και Βουλγαρίας. Ποτέ δεν θα πολεμήσουμε την μητέρα μας Σοβιετική Ένωση, αλλά θα στρέψουμε τα όπλα αντίστροφα..."
Η ομιλία του Δ. Βλαντά, μέλους του Π.Γρ. Της Κ.Ε του ΚΚΕ και κύριου εισηγητή της 7ης ολομέλειας:"…δεν θα ανεχτούμε να γίνεται κι από φίλους μας σοβινιστικό λαθρεμπόριο με τις διεκδικήσεις της Β. Ηπείρου και τις διαρρυθμίσεις των συνόρων προς Βορρά, γιατί είναι σαν να βοηθάμε στον πόλεμο που προετοιμάζεται κατά της Σοβιετικής Ένωσης και των Λαϊκών Δημοκρατιών"

Το άρθρο του Ζ. Ζωγράφου, μέλους του Π.Γρ. Της Κ.Ε του ΚΚΕ, στο φύλλο 9 του "ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"...
"Βοειοηπειρωτικό ζήτημα ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ για την Ελλάδα.."
Ο χαρακτηρισμός από την νέα ηγεσία του ΚΚΕ τον Μάρτιο του 1956 στο Βουκουρέστι"...της απαιτήσεως της Ελλάδος για την Β. Ήπειρο, σαν σοβινιστική αξίωση και η εντολή καταργήσεως της φράσεως "Β. Ήπειρος", από το κομμουνιστικό λεξιλόγιο και η χρησιμοποίηση της φράσεως ΝΟΤΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ και ο τονισμός ότι είναι απαράδεκτο για μας ένα πρόγραμμα που στρέφεται κατά της εδαφικής ακεραιότητας των λαϊκών δημοκρατιών Αλβανίας και Βουλγαρίας και θα έχει την ελάχιστη αιχμή κατά της Σοβιετικής Ένωσης"
Η διακήρυξη του ΚΚΕ στη 7η ολομέλεια της Κ.Ε τον Φεβρουάριο του 1957 όπου"...με το πρόσχημα ότι τάχα η Ελλάδα βρίσκεται με την Αλβανία σε εμπόλεμη κατάσταση, η μεγάλη πλουτοκρατία της χώρας προσπαθεί να δικαιολογήσει τις κατακτητικές βλέψεις της, ενάντια στη μικρή αυτή φιλειρηνική χώρα..."

Το "χαιρετιστήριο μήνυμα" της Κ.Ε του ΚΚΕ προς την Κ.Ε του Κόμματος Εργασίας της Αλβανίας, όπως αυτό δημοσιεύθηκε στον "ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ" τον Δεκέμβριο του 1959 και στο οποίο η εδαφική διεκδίκηση της Βορείου Ηπείρου χαρακτηρίζεται "ανεδαφική" και "παράλογη". "...ο λαός μας αποκρούει τα μυθεύματα για δήθεν εμπόλεμη κατάσταση με την Αλβανία, τις παράλογες και ανεδαφικές αξιώσεις κατά της ακεραιότητας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Αλβανίας…"
Όλα τα παραπάνω ντοκουμέντα απαντούν περίτρανα στην ερώτηση..."Γιατί το ΚΚΕ εκφράζει έναν άμεσο και υπαρκτό κίνδυνο για τον Λαό, την Δημοκρατία αλλά και για το Ελληνικό Έθνος...απάντηση που δίδεται δια στόματος ΚΚΕ, από την ιστορία του ΚΚΕ, με επίσημα κείμενα του ΚΚΕ...και αν όλα αυτά είναι "λάθη" ή "θανάσιμα αμαρτήματα" όπως τα ονόμασε ο Ζαχαριάδης, καμία σημασία δεν έχει για το αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα υπήρξε εθνική συμφορά...

Το ΚΚΕ εκμεταλλευόμενο τα μεγάλα πολιτικά σφάλματα και τη σιγή των άλλων κομμάτων, εμφανίζεται σήμερα στο Λαό ως τιμητής, όλων των ελληνικών κομμάτων. Μονοπωλεί με περίσσιο θράσος τον πατριωτισμό, παρουσιάζεται ως ο γνησιότερος υπερασπιστής της Δημοκρατίας, ισχυρίζεται ότι μάχεται για την πραγματική εθνική ανεξαρτησία και προβάλλεται σαν ο αποκλειστικός εκφραστής των λαϊκών συμφερόντων... Αυτό το δικαίωμα ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας... Και γιατί δεν το έχει, πολύ απλά, το λέει η Ιστορία του...

Ελένη Ευαγγ. Κλαπανάρα
Τ.Ο Τρικάλων

No comments: