Wednesday, June 13, 2018

Ιβανόφ: Δεν υπογράφω τη συμφωνία με την Ελλάδα, είναι ταπεινωτική

SManalysis

Ο Γκιόργκι Ιβανόφ τόνισε ότι η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνει και θα διχάσει την κοινωνία.
Skay

Δεν θα υπογράψει τη συμφωνία με την Ελλάδα ο σκοπιανός πρόεδρος Γκιόργκι Ιβανόφ όπως ο ίδιος δήλωσε πριν από λίγο στο διάγγελμά του, τονίζοντας πως η συμφωνία είναι ταπεινωτική για τη χώρα του και επιζήμια.

«Είναι δείγμα πατριωτισμού να μη μας ενδιαφέρει η μειονότητα; Είναι δείγμα πατριωτισμού η Ελλάδα να πάρει ό,τι ζήτησε και εμείς τίποτα; Η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να υποστηρίξουν την υπογραφή μιας επιζήμιας συμφωνίας», δήλωσε ο Ιβανόφ.

Αναρωτήθηκε αν είναι αξιοπρεπές να γίνουν αποδεκτά όλα τα ελληνικά αιτήματα και τελεσίγραφα.

Συμπλήρωσε ότι η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνει και θα διχάσει την κοινωνία ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ ότι εγκατέλειψε εντελώς τις εθνικές θέσεις της χώρας.

Είπε επίσης πως με τη συμφωνία αλλάζει πέραν του ονόματος και το άρθρο του Συντάγματος που μιλά για μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα και αυτό αποτελεί παραβίαση της συνταγματικής τάξης.

«Η συμφωνία είναι επιβλαβής και αποτελεί μοναδική περίπτωση στην ιστορία της ανθρωπότητας, η οποία παραβιάζει το σύνταγμα και τους νόμους και πέρασε με αδιαφανή τρόπο», είπε.

«Η κυβέρνηση δεν βρήκε δύναμη και θάρρος να οικοδομήσει μια κοινή θέση και συναίνεση. Η όλη διαδικασία ήταν μη διαφανής όπως φαίνεται από το τελικό αποτέλεσμα. Το κείμενο είναι ηττοπαθές για εμάς».

Ανέφερε επίσης ότι αυτό που έκανε η Ελλάδα στους Μακεδόνες που ζουν στην Ελλάδα θέλει τώρα να το επαναλάβει με τους Μακεδόνες στη Μακεδονία.

Κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ και τον υπουργό Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ είπε νωρίτερα πως αυτή είναι προσωπική τους συμφωνία και ότι αυτοί έχουν ευθύνη καθώς πρόκειται για μία απαράδεκτη συμφωνία που παραβιάζει τους νόμους και το Σύνταγμα.



No comments: