Sunday, January 14, 2018

Ταξιδιωτική οδηγία ΗΠΑ: Προσοχή! Βία με πολιτικά κίνητρα σε όλο το Κοσσυφοπέδιο




 Ιανουάριος 14, 2018. Echedoros

«Τρομοκρατικές ομάδες συνεχίζουν να σχεδιάζουν πιθανές επιθέσεις στην περιοχή των Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένου του Κοσσυφοπεδίου.



»Οι Τρομοκράτες μπορούν να επιτεθούν με ελάχιστη ή καμία προειδοποίηση με στόχο τουριστικές τοποθεσίες, κόμβους μεταφοράς, αγορές/εμπορικά κέντρα, εγκαταστάσεις τοπικής αυτοδιοίκησης, ξενοδοχεία, κλαμπ, εστιατόρια, εκπαιδευτικά ιδρύματα, αεροδρόμια και άλλους κοινόχρηστους χώρους. Επιπλέον βία με πολιτικό κίνητρο παρουσιάζεται σε όλο το Κοσσυφοπέδιο», γράφει αμερικανική ταξιδιωτική οδηγία.


Σύμφωνα με το SManalysis, καθώς το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται να εγκατασταθεί στην Αλβανία και το Μαυροβούνιο, διακυβεύεται η σταθερότητα στις χώρες της ΝοτιοΑνατολικής Ευρώπης εξαιτίας κάποιων σταδιακών εξελίξεων  πολιτικής αστάθειας αλλά και διεθνικών συγκρούσεων.


Μετά την Τουρκία, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενημερώνει τους πολίτες ότι ο κίνδυνος τρομοκρατίας εξαιτίας εθνικών προβλημάτων παραμένει υψηλός στο Κοσσυφοπέδιο.


Επίσης, το ΝΑΤΟ ανησυχεί για ενδεχόμενη εθνοτική βία αλλά και για τρομοκρατία στο Κοσσυφοπέδιο, και σκέφτεται σχέδια αντιμετώπισης όπως αυτά του 2003 σε εκδηλώσεις βίας μεταξύ Κοσοβάρων Αλβανών και Σέρβων.


(Στοιχεία από  travel.state.gov, smarkos.blogspot.gr)

No comments: