Sunday, November 26, 2017

Αλβανία- Κοσσυφοπέδιο: «Ας ανοίξουμε τα σύνορα την 1η Ιανουαρίου 2018»



Μάικο εξ ονόματος του Ράμα: Ας ανοίξουμε τα σύνορα από την 1η Ιανουαρίου 2018

Νοέμβριος 27, 2017. Echedoros

Πρίστινα.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Παντελή Μάικο, απολαμβάνει μεγάλο σεβασμό μεταξύ των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου και αυτός ο σεβασμός ενισχύθηκε απόψε (χθες) όταν σε μια ομιλία του στην Πρίστινα, κάλεσε του Κοσοβάρους να ανοίξουν τα σύνορα μεταξύ των δύο αλβανικών κρατών, σημειώνει αλβανικό δημοσίευμα.


Ο Μάικο,  δήλωσε ότι από την εποχή της μεγάλης εξόδου κατά τον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο, όταν ήταν πρωθυπουργός της Αλβανίας, η Αλβανία είχε ανοίξει τα σύνορα στους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου και κανείς δεν τους ζήτησε διαβατήρια, ούτε χρειάσθηκαν κάποια έγγραφα όπως τώρα.


«Τον Ιανουάριο του 2018, εμείς οι Αλβανοί της άλλης πλευράς, προσβλέπουμε στο άνοιγμα των συνόρων. Ας προβούμε σε αυτήν την ευρωπαϊκή δράση», είπε ο Μάικο, μιλώντας εξ ονόματος του σημερινού πρωθυπουργού Έντι Ράμα στο οικονομικό Φόρουμ της Αλβανικής Διασποράς, όπως ανέφερε η δημόσια τηλεόραση.


Η ομιλία του ο Μάικο, που τώρα είναι υπουργός της Διασποράς των Αλβανών, έγινε δεκτή από το κοινό με επευφημίες στην αίθουσα.


Εκτός από τον Μάικο, ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Ραμούς Χαραντινάι και ο πρόεδρος του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, μίλησαν σε αυτήν την εκδήλωση.

No comments: