Monday, October 24, 2016

Προς «Μεγάλη Αλβανία»: Το ΝΑΤΟ στοχοποίησε επίσημα την Σερβία απειλώντας την και πάλι με πόλεμο! – Βελιγράδι: «Μας απειλούν ξανά»




Ο επικεφαλής της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, Τσέχος στρατηγός Petr Pavel ξεστόμισε επαναλαμβανόμενες απειλές για την Σερβία , τονίζοντας ότι η...
  
pentapostagma.gr

24 Οκτωβρίου 2016, 7:51 μμ

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, Τσέχος στρατηγός Petr Pavel ξεστόμισε επαναλαμβανόμενες απειλές για την Σερβία , τονίζοντας ότι η χώρα αυτή είναι η μόνη σύμμαχος της Ρωσίας,  τοποθετώντας την στο στόχαστρο των όπλων της συμμαχίας.

«Στην  Ευρώπη και  τα Βαλκάνια, οι μόνοι δυνητικοί σύμμαχοι της Μόσχας είναι μόνο οι Σέρβοι … Έτσι οι Ρώσοι  συχνά απειλούν να χρησιμοποιήσουν  πυρηνικά όπλα  για να καλύψουν  τις αδυναμίες τους στον τομέα των συμβατικών δυνάμεων», δήλωσε ο νατοϊκός στρατηγός ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τι δηλώνει.

 Ο σερβικός τύπος με έκτακτο δημοσίευμα αναφέρει ότι «το ΝΑΤΟ απειλεί και πάλι, χωρίς ιδιαίτερο λόγο και  αιτία την Σερβία απειλώντας την ακόμη και με πόλεμο!

Ο Τσέχος στρατηγός  Petr Pavel, πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, χθες στην Πράγα σε ένα συνέδριο με τίτλο «Υβριδική επιχείρηση εναντίον της προπαγάνδας του ΝΑΤΟ και της παραπληροφόρησης», δήλωσε πως η Ρωσία δεν θα πρέπει να επιχειρήσει πόλεμο με τη Δύση, επειδή διαθέτει  πολύ ασθενέστερο στρατό, αλλά και γιατί στην Ευρώπη υπάρχουν  μόνο οι Σέρβοι  ως σύμμαχοι της !

Ο ίδιος τόνισε μάλιστα ότι «οι Ρώσοι έχουν επίγνωση της στρατιωτικής τους  ανικανότητας, και ως εκ τούτου απειλούν  διαρκώς με την χρήση πυρηνικών όπλων τον εχθρό τους που είναι η  ΕΕ και οι  ΗΠΑ!

Συνεχίζοντας το κρεσέντο της δικής του προπαγάνδας ο Pavel τόνισε  ότι, «ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν  «επιβιώνει στην εξουσία» με την κατασκευή ενός εξωτερικού αντιπάλου δημιουργώντας συνεχώς μια  πολεμική ατμόσφαιρα.

« Παρά το γεγονός ότι έχει έναν ικανό στρατό σε σχέση με πριν 15 χρόνια, η Ρωσία δεν είναι σε θέση να είναι ανταγωνιστική ως προς την δύση, την οποία η ρωσική ηγεσία συνειδητά στοχοποιεί συνεχώς», δήλωσε ο επικεφαλής της πιο σημαντικής από άποψης αρμοδιοτήτων επιτροπής της συμμαχίας.

Κανείς στην κυβέρνηση της Σερβίας δεν έχει σχολιάσει επίσημα μέχρι τώρα τις δηλώσεις  του στρατιωτικού ηγέτη του ΝΑΤΟ.

Σέρβοι αναλυτές εκτιμούν ότι το ΝΑΤΟ κλιμακώνει σε επίπεδο λεκτικών απειλών  κατά της Σερβίας σε ένα ριμέικ του 1999 και του πολέμου του Κοσσυφοπεδίου.

Ο έτερος Σέρβος αναλυτής γεωπολιτικών θεμάτων  Boško Jakšić τονίζει ότι  η Ρωσία και το ΝΑΤΟ λόγω της κρίσης στις σχέσεις τους αναφέρονται όλο και περισσότερο σε έναν  πόλεμο πλέον και στα Βαλκάνια  .

Ο Petr Pavel τον Σεπτέμβριο σε συνέδριο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ στο Σπλιτ δήλωσε και πάλι  για έναν νέο πόλεμο στα Βαλκάνια, απειλώντας άμεσα την Δημοκρατία της Σερβίας στην Βοσνία  και την Σερβία.

Ο λόγος για τον πόλεμο αυτόν είναι η « ενίσχυση της ρωσικής επιρροής στην περιοχή αυτή », η οποία αποτελεί μια αυξανόμενη απειλή για την ασφάλεια των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ.

Ο κίνδυνος  σύγκρουσης στα Βαλκάνια εξακολουθεί να είναι πολύ μεγάλος. Τα Βαλκάνια σήμερα απειλούνται  από την ισλαμική τρομοκρατία, και από την στάση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ, αυτό είναι το μόνο σίγουρο στην προκειμένη περίπτωση .

Εμείς υπενθυμίζουμε το άρθρο στο pentapostagma.gr με τίτλο (ΕΚΤΑΚΤΟ! Η Ρωσία είναι έτοιμη να ανοίξει μια δεύτερη στρατιωτική βάση στην Σερβία), όπου αναφέραμε ότι  η Ρωσία  σχεδιάζει να κατασκευάσει μια νέα στρατιωτική βάση στη Σερβία «καμουφλαρισμένη» στο  όνομα «κέντρο ανθρωπιστικής βοήθειας».

Πριν λίγες ώρες η φράση του ειδικού απεσταλμένου στα Τίρανα Chris Hill «η περιοχή των Βαλκανίων βρίσκεται σε μια διαδικασία που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί» τα λέει όλα…

No comments: