Wednesday, October 21, 2009

Ο Ντούλες κατηγορεί τον Ράμα για το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας


Τετάρτη, 21 Οκτώβριος 2009

Με δηλώσεις του στον αλβανικό σταθμό ALSAT, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες καυτηρίασε την στάση της αντιπολίτευσης στο θέμα που έχει προκύψει με την συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας για την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων. Συγκεκριμένα:
Δημοσιογράφος: Υπήρξαν βαριές κατηγορίες από την αντιπολίτευση για αγοραπωλησία μιας σημαντικής υδάτινης επιφάνειας και για φαινόμενα διαφθοράς που συνόδευσαν τη συμφωνία αυτή.Ποια είναι η άποψή σας;

Β. Ντούλες: Είναι δικαίωμα κάθε ατόμου στη δημοκρατία κι άλλο τόσο των πολιτικών κομμάτων να είναι εις γνώσιν των εξελίξεων, να υπάρχει διαφάνεια. Όταν όμως αυτή η διαφάνεια είναι συγκυριακή, όταν χαρακτηρίζεται από σκοπιμότητα και κάτι τέτοιο ζητείται εκ των υστέρων, τότε κατ΄αρχήν χάνει την αξία η ουσία της διαφάνειας. Το ΚΕΑΔ αξιολογεί πως η Αλβανία διανύει άλλες εποχές και η ανάκληση των κραυγών του παρελθόντος για να εξυπηρετήσει κανείς τα συμφέροντα του παρόντος και του μέλλοντος, είναι ένα αποτυχημένο πείραμα.

Και με κάθε τρόπο ώστε τις εξωτερικές μας σχέσεις, τις σχέσεις με τους συμμάχους μας να τις αφήσουμε έξω από τις πολιτικές κόντρες, άλλο τόσο τις μικροκομματικές που περισσεύουν στην εδώ πολιτική πραγματικότητα.Δημοσιογράφος: Πόσο θα επηρρεάσει τις σχέσεις σας με τους συμμάχους και το Σοσιαλιστικό Κόμμα η προσφυγή από μέρους τους στο Συνταγματικό Δικαστήριο κατά της συμφωνίας για την υφαλοκρηπίδα με την Ελλάδα;

Β. Ντούλες: Το ΚΕΑΔ δεν παντρεύτηκε τις συμμαχίες. Το ΚΕΑΔ συμμαχεί και επενδύει σε κάθε συμμαχία με συγκεκριμένους πολιτικούς στόχους. Επομένως, το ΚΕΑΔ έχει τη δική του άποψη, κάνει τη δική του αξιόλογηση και έχει τα δικά του κριτήριά άσκησης πολιτικής.

No comments: