Sunday, September 27, 2009


Παραβίαση των κεντρικών γραφείων της «Ομόνοιας

Σεπτέμβριος 26, 2009

Η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ», καταγγέλλει την παραβίαση των κεντρικών γραφείων στους Αγίους Σαράντα.

Ενημερώνουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι τα γραφεία της Ομόνοιας είναι ανοιχτά και δεν χρειάζεται να παραβιάζονται πόρτες ή να σπάνε κλειδαριές. Μας προβληματίζει το γεγονός, ότι όλοι οι διευθυντές του αλβανικού κρατικού μηχανισμού, ελληνικής καταγωγής και διορισμένοι από το Δημοκρατικό Κόμμα, ως αντάλλαγμα της προσφοράς τους καταπολεμώντας την Ομόνοια στις προηγούμενες βουλευτικέ εκλογές ήταν παρόντες. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν ξεκινούν από ψιλά. Σε κάθε περίπτωση όμως η κυβέρνηση της Αλβανίας είναι εκτεθειμένη από τη συμπεριφορά των υφισταμένων της.

Και τα δύο μεγάλα Αλβανικά κόμματα, προσπάθησαν ατυχώς στο παρελθόν να χειραφετήσουν την Ομόνοια. Πότε όμως δεν είχαν φτάσει σε σημεία να σπάνε κλειδαριές. Η Ομόνοια είναι πολιτική Οργάνωση των Ελλήνων και αγωνίζεται με αξιοπρέπεια και δημοκρατικά μέσα για τα δικαιώματα της κοινότητας μας. Δεν πρόκειται ποτέ να γίνει όργανο συμφερόντων κανενός κόμματος η προσώπου.
Αυτοί που δεν κατάλαβαν η δεν άντεξαν αυτή την αποστολή έφυγαν. Πρόσωπα που βάζουν το προσωπικό συμφέρον και προβολή πάνων από το κοινό της κοινότητας μας μπορούν να ικανοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους στα κόμματα που ανήκουν. Παρόλο που οι πράξεις αυτές είναι αξιόποινες, δεν θα απευθυνθεί στη δικαιοσύνη, αλλά τους αφήνει στην κρίση της κοινής γνώμης της ΕΕΜ.
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

No comments: