Tuesday, April 30, 2024

Το καθεστώς του Έντι Ράμα, κατά των Βορειοηπειρωτών, δεν σταματά, αμφισβητεί εκ νέου η "Αντιτρομοκρατική" προς τον δημοσιογράφο Σταύρη Μάρκο

SManalysis



Special Edition SManalysis

Συνεχίζεται η απειλή φυλάκισης του Χιμάριου δημοσιογράφου Σταύρη Μάρκο, ερωτάται για την Εισαγγελία Αυλώνας, την Κεντρική Αντιτρομοκρατική, για την ελληνική μειονότητα στη Χιμάρα, τη σημαία της εποχής της Αυτόνομης Χιμάρας ή ακόμα και για τα εθνικά σύμβολα της Αλβανία.

Ειδικό Νόμο για τα Εθνικά Σύμβολα ετοιμάζει η Βουλή της Αλβανίας, που σημαίνει ότι όποιος προσβάλλει το Εθνικό Σύμβολο της Αλβανίας δεν επιτρέπεται να κατέβει στην πολιτική. Αυτή η αντίδραση ήρθε αμέσως όταν ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα είπε σε συνέντευξή του ότι «Κάθε Έλληνας πολίτης, μετά τον Μπελέρι, που παραβιάζει τους νόμους του αλβανικού κράτους, έχει να κάνει με τη δικαιοσύνη», υπονοώντας νέο τρόμο κατά των μελών της Ελληνικής Μειονότητας. ειδικά στη Χειμάρρα.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Ylli Manjani έχει προειδοποιήσει ότι ο Edi Rama, στην περίπτωση της σκανδαλώδους δίκης Beleri, μπορεί να βάλει φυλακή οποιονδήποτε πολίτη δεν του αρέσει η πολιτική του και αυτό αποτελεί προηγούμενο περίπτωση παραβίασης του Συντάγματος της Αλβανίας και των διεθνών νόμων. .

Σε ερώτηση του SManalysis, ο ερευνητής δημοσιογράφος Σταύρη Μάρκο είπε ότι «κλήθηκε επειγόντως να επαναλάβει παράλογες εξηγήσεις, σχετικά με την ελεύθερη σκέψη και έκφραση, καθώς και ιστορικές αναφορές, ειδικά για την Χίμαιρα, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικών συζητήσεων». Λοιπόν, συνεχίζει, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι εισαγγελείς που ασχολούνται με αυτή την υπόθεση, συμβαίνει για πρώτη φορά, να αναλαμβάνουν προσωπικές πρωτοβουλίες με εντολή του κέντρου της πολιτικής, τα Τίρανα, χωρίς να έχουν καμία καταγγελία, αφού σε καμία περίπτωση η δηλώσεις του δημοσιογράφου που έδωσε για την Τηλεόραση Opinion, είναι η άποψή του για τα γεγονότα στη Χειμάρρα. 


Ακολουθήστε μια από τις πιο υπολογισμένες ερωτήσεις της Εισαγγελίας προς τον δημοσιογράφο Σταύρη Μάρκο

Ερώτηση: Ποια είναι η εκτίμησή σας ότι η φύση και η ισχύς της γλώσσας που χρησιμοποιήθηκε, δημόσια στις 18.09.2023 στο TV Klan Opinion, είναι προκλητική και άμεση, ότι περιλαμβάνει τη χρήση παραπληροφόρησης, δεδομένου ότι «Το Σύνταγμα της Δημοκρατίας Η Αλβανία είναι ένα ενιαίο και αδιαίρετο κράτος και ότι η εθνική σημαία είναι αυτή που προβλέπει το Σύνταγμα και ότι η Χιμάρα είναι μέρος της εδαφικής ακεραιότητας και επομένως έχει την ίδια σημαία"?

Ο δικηγόρος του, από το Dhrami Legal Studio, Arian J. Dhrami, ζήτησε να μάθει «πού αναφέρεται στον Ποινικό Κώδικα της Δημοκρατίας της Αλβανίας, ότι ένα άτομο που «υψώνει τη φωνή του στην τηλεόραση ή έχει απαντήσει με δυνατή φωνή, μπορεί να θεωρηθεί ως ένας κατηγορούμενος» συνομιλητές στο στούντιο; Αυτή είναι μια παράνομη υπόθεση για την εισαγγελία, είπε. Υπενθυμίζουμε ότι ο Ποινικός Κώδικας της Δημοκρατίας της Αλβανίας τιμωρεί με 2 έως 7 χρόνια φυλάκιση για «Υποκίνηση εθνοτικού μίσους», για το οποίο οι ελίτ των Βοριοηπειρωτών έχουν βρεθεί στο επίκεντρο παρακολούθησης από τις αλβανικές μυστικές υπηρεσίες και την εισαγγελία. 


«Η Χιμάρα ήταν, είναι και θα είναι μια συμπαγής ελληνική μειονότητα», η δήλωση του δημοσιογράφου προκαλεί συζήτηση, βουλευτής Τσαμεριάς: Βλάπτει την ακεραιότητα της χώρας»

Ο δημοσιογράφος Μάρκο αναφέρει ακόμη ότι «Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε να κάνουμε με ένα αυταρχικό μαφιόζικο κράτος, αφού δεν αλλάζει τίποτα από το Δικτατορικό παρελθόν, παρά μόνο η μορφή, όπου λόγω ελεύθερης έκφρασης και λόγου, τιμωρηθήκατε σύμφωνα με το άρθρο 55 Ταραχή και Προπαγάνδα . , έως 7 ετών. Οι ερωτήσεις του εισαγγελέα σχετικά με το πώς πιστεύετε ότι η Χιμάρα είναι μέρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας ή πώς πιστεύετε ότι τα λόγια σας στην τηλεόραση μπορούν να προκαλέσουν αλυτρωτικές ταραχές, είναι ο μεγαλύτερος παραλογισμός των κατηγοριών εναντίον μου, λέει ο Μάρκο. Φυσικά, η Εισαγγελία Αυλώνα είναι το βασικό όργανο που κλείνει λόγω της πολιτικής των Τιράνων, με εκατοντάδες καταγγελίες για κλοπές περιουσίας από πολίτες της Χιμαριώτισσας, όπως συνέβη στην περίπτωση του υπουργού Τζάκα, και ανοίγει με εντολή του πρωθυπουργού Ράμα, ποινική δίωξη σε βάρος του δημοσιογράφου ακόμη και με ελληνική υπηκοότητα, για ελευθερία έκφρασης. Εν τω μεταξύ, ο δημοσιογράφος Μάρκο κατέθεσε στον εισαγγελέα της υπόθεσης, Edmond Vorfi, "Ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για τη Μη Δίωξη Επαγγελματιών Δημοσιογράφων, καθώς και κήρυξε την εις βάρος του αναρμόδια δικογραφία."




«Δεν μπορώ να καταλάβω ποια είναι η πρόθεση του Έντι Ράμα, να φυλακίσει έναν δημοσιογράφο, ενώ εν τω μεταξύ δεν έχω πολιτικές φιλοδοξίες και δεν συμμετέχω σε κανένα φόρουμ ή πολιτικό κόμμα. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας δημοσιογράφος από το 1991 και αυτό θα ήταν αρκετό για να εκφράζομαι ως ελεύθερος από κάθε άποψη, που πηγάζει από την ελευθερία της έκφρασης ή ακτιβιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα». 



Όμως η διαδικασία κατά του δημοσιογράφου Μάρκου μάλλον απαιτεί προσοχή από την Αθήνα, για την οποία έχει ευθύνη, ως Έλληνας πολίτης πληρώνει δημόσιες και πολιτικές υποχρεώσεις, στοιχεία για τα οποία τα Τίρανα δοκιμάζουν πόσο ενδιαφέρουσα θα είναι η Αθήνα, μετά τον Μπελέρι και ποια θα είναι η βαθμός ενδιαφέροντος για κάθε πολίτη της Χιμάρας, που ανήκει στην ελληνική υπηκοότητα, όταν αντιμετωπίζει απειλές όπως ληστεία γης ή παραβίαση ελευθεριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Μάρκο, ακόμη και ως Πρόεδρος της Χειμαριώτικης Κοινότητας που είναι, είχε έντονες σχέσεις με τον υπουργό Νίκο Κοτζιά και την ελληνοαμερικανική διασπορά, η οποία το 2017 ενέκρινε επειγόντως, σε συνεργασία με την Ε.Ε. ο Νόμος για τις Μειονότητες, ψηφίστηκε στην Αλβανία. 

Υπενθυμίζουμε ότι ο Κοτζιάς δήλωσε ότι «Για κάθε πολίτη της Χιμάρας, του οποίου η ελευθερία και το δικαίωμα διαμαρτυρίας είναι σεβαστή ή για κάθε Έλληνα της Δημοκρατίας της Αλβανίας που επλήγη από καταστολές, η κυβέρνηση Ράμα θα απαντήσει». Φυσικά, τίθεται το ερώτημα: ο Νίκος Κοτζιάς είχε άλλη διάσταση στην εθνική εξωτερική πολιτική ή η Αθήνα δεν έχει ακόμη αποδείξει τι θα γίνει με τον Δήμο Χιμάρας ή με την ύπαρξη της Ελληνικής Κοινότητας στην Αλβανία μετά τις ευρωεκλογές;

Το ερώτημα είναι τι θα γίνει με τις πολιτικές της Αθήνας για την προστασία των ζωτικών συμφερόντων της ελληνικής μειονότητας στη Χειμάρα, θα πέσει η Αθήνα στην παγίδα της εθνικιστικής πίεσης των Τιράνων, για να ηγηθεί της Χειμάρας όπως έκανε στις πρόωρες εκλογές ή θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει πρότυπα και έναν δημοκρατικό χάρτη για την ελληνική εθνική μειονότητα σύμφωνα με το ευρωπαϊκό μοντέλο; Σας διαβεβαιώνουμε για ένα πράγμα, ότι οποιοσδήποτε Έλληνας ή Αλβανός πολίτης που θα  είναι επικεφαλής του Δήμου Χειμάρρας, με τους νόμους της Δημοκρατίας της Αλβανίας, που αρνείται την ιδιοκτησία στους Χειμαρίώτων , θα γίνει στόχος διαφθοράς και πίεσης από τους πολιτικόυς ολιγαρχικός μαφία των Τιράνων, και τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα για την ύπαρξη των εθνικών Ελλήνων.

Γιατί αυξάνεται η ένταση στον Έντι Ράμα, σχετικά με τις διώξεις των Χιμαριωτών?




Φυσικά, στα Τίρανα, πρόσφατα ενεργοποιήθηκε μια ομάδα ψευδοϊστορικών, πολιτικών και αξιωματούχων μυστικών υπηρεσιών, για να οικοδομήσουν τη στρατηγική στην οποία ο Έντι Ράμα μόλις αποκάλυψε: «Οποιοσδήποτε Αλβανός ή Έλληνας, θα είναι υπόλογος ενώπιον του νόμου, αν το παραβιάσουν», σε συνεργασία με άλλο ένα νομοσχέδιο που ετοιμάζεται γρήγορα για «Σπάζοντας Εθνικά Σύμβολα «ακόμα και ένας νόμος που θα κληθεί εναντίον των προδότων», και απαγόρευση υποψηφιότητας οποιουδήποτε προσώπου θα εμπλακεί σε βουλευτικές εκλογές για δημόσια ή τοπική διοίκηση». 

Σημειώστε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα νέο πρότυπο αλβανοελληνικών σχέσεων, όπου η ενεργοποίηση των Δίμα και Μπελέρι, με καταγωγή από τη Χιμάρα, στις πολιτικές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα φέρει για την Αλβανία δεσμευτικές πολιτικές ένταξης ή σύγκρουση με την Συμβούλιο της Ευρώπης ή την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτός από την Ελλάδα, η οποία έχει ασκήσει βέτο σε μια σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με το κράτος δικαίου και την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ανάμεσα στις νέες πιέσεις και διώξεις κατά των Ελλήνων, πέρα ​​από τη χρήση της δικαιοσύνης και την έγκριση των εθνικιστικών νόμων των αλβανικών εθνικών συμβόλων, μπορεί να συναντήσουμε μια νέα γεωπολιτική φάση, για την οποία πρέπει να ειπωθούν κάποια πράγματα.

Δεν πρέπει να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τους Έλληνες της Αλβανίας ως πολιτιστική μειονότητα, όταν η επικράτειά τους, όπου ζουν, έχει γίνει το επίκεντρο μαζικής κλοπής ακινήτων, ως αποτέλεσμα κατασκευών μέσω της νομοθεσίας περί Στρατηγικών Επενδύσεων ή της κυβερνητικής υποστήριξης για πελάτες που προτιμούν; , ενώ οι Έλληνες κάτοικοι της Χειμάρης νιώθουν διακρίσεις?



 Με αφορμή στα Σκόπια , 2001, και καλύτερα από τον καθένα, ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ο επίσημος συντάκτης της, που ονομάζεται Συμφωνία της Οχρίδας. Οι Αλβανοί στο μακεδονικό σλαβικό κράτος αντιμετώπισαν διακρίσεις και για το γεγονός αυτό, η Δυτική Συμμαχία επέκτεινε τη διαδικασία της πρώην Γιουγκοσλαβίας στα Σκόπια, μετά το Κοσσυφοπέδιο. Τι άλλαξε σε λίγες μέρες της μάχης με τους Αλβανούς αντάρτες και τον Σλαβομακεδονικό στρατό; Οι Αλβανοί της Σλαβικής Μακεδονίας κέρδισαν το έδαφος, την καθιέρωση εθνικών συμβόλων, τα πανεπιστήμια, την εδαφική αυτονομία, τη συμμετοχή στην πολιτική του κράτους της Βόρειας Μακεδονίας, με πλήρη δικαιώματα, όπου σήμερα έχουν και τον Αλβανό πρόεδρο. 

Εν τω μεταξύ, στην Αλβανία, συντάσσονται νόμοι για τη φυλάκιση εκφραστών της ελληνικής μειονότητας, για να συνεχίσουν να ληστεύουν τα περιουσιακά στοιχεία της Χιμάρας, ελέγχουν πλέον τον Δήμο της Χιμάρας και όποιος μιλάει ενάντια στα συμφέροντα των Αλβανών, τα Τίρανα διατάζουν τη δίωξή τους, φυσικά χωρίς έλεος δεν έχωμαι την  ιδέα πού μπορεί αυτή η εθνικιστική επεκτατική πολιτική να οδηγήσει τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα και ολόκληρο το αλβανικό κράτος.

Και φυσικά επιστρέφουμε στην αρχή: Γιατί ο Έντι Ράμα αναζητά νέα ένταση, με την Ελλάδα αλλά με συνέπειες για την Αλβανία, θέλοντας να φυλακίσει τον δημοσιογράφο Σταύρη Μάρκο ή εκφραστή της ελληνικής μειονότητας, μέσω των νόμων που προσπαθεί εγκρίνει στη Βουλή; Ας μην ξεχνάμε, μέσα στον μήνα Ιούνιο του 2024, έχουμε αυτές τις εξελίξεις: Δήλωση Πληθυσμού, Απογραφή. Ψηφοφορία για Ευρωκοινοβουλευτικό Βουλευτή, όπου και στην Αλβανία ψηφίζει η Ελληνική Μειονότητα (Πύρος Δήμας και Φρέντης Μπελέρης, περιλαμβάνονται στη λίστα των νικητών), η επίσημη ανακοίνωση της απόφασης του Εφετείου για τον Φρέντις Μπελέρη και ενδέχεται να έχουμε και προκήρυξη εκλογών στη Χιμάρα .

No comments: