Monday, February 26, 2024

Εθνικός συναγερμός: Ο Γκέιργος Γκόρος, μοίρασε χιλιάδες περιουσιακές αποφάσεις, σε Αλβανούς, στη Χιμάρα

SManalysis










Σταύρη Μάρκο
Δημοσιογράφος

Σύμφωνα με τις Συμβολαιογραφικές στατιστικές πηγές που ερευνούν ο ΣΠΑΚ και η αμερικανική DEA, πραγματοποιήθηκαν αγοραπωλησίες με έγγραφα του δήμου Χιμάρας, οι οποίες διανύουν πολύ τραγική περίοδο. Είναι ύποπτο ότι ότι οι αποφάσεις αυτές είναι πάνω από 5 χιλιάδες σύμφωνα με πηγές, από τη χρονιά που το Σοσιαλιστικό Κόμμα ανέλαβε την εξουσία το 2011 με τον δήμαρχο  του, Γκέιργο Γκόρο, και μέχρι σήμερα, 13 ολόκληρα χρόνια, έχουν διανεμηθεί και πουληθεί ακίνητα όλων των κατηγοριών, σπίτια, ακίνητα, λιβάδια, βοσκοτόπια και υπάρχοντα. Στην ελληνική κοινότητα της Χιμάρας πουλήθηκαν περνώντας στην κυριότητα Αλβανών πολιτών, διαταράσσοντας την εθνοτική ισορροπία και πλήττοντας το ζωτικό συμφέρον του μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού πληθυσμού της Χιμάρας.

Αυτές οι δραματικές εξελίξεις, που εξαρτώνται από την προσδοκία κήρυξης της Απογραφής Πληθυσμού στην Αλβανία, για την οποία το αλβανικό κράτος είναι βέβαιο ότι θα επεξεργάζεται άλλη μια μαζική χειραγώγηση, επηρέασαν επίσης τη μετεγκατάσταση του Γραφείου Κτηματογράφησης της Χιμάρας στα Τίρανα, ένα άλλο σκανδαλώδες δράση της κυβέρνησης Ράμα, για τον έλεγχο της επικράτειας και των περιουσιών της Χιμάρας.




Κατά τη διάρκεια της κατηγορίας του πολιτικά φυλακισμένου Προέδρου Φρέντι Μπελέρι, εν ενεργεία δήμαρχο Γεώργιο Γκόρος και πρώην υπουργού Εξωτερικών Τζάκα, στον Δήμο Χιμάρας, εμφανίστηκε ξεκάθαρα μια τραγικοκωμική καταγγελία του, ο λόγος για τον οποίο ο Γεώργιος Γκόρος, «Είχε την ευκαιρία να χαρεί, κάθε Αλβανός, ολιγάρχης ή μαφιόζος, από όπου κι αν ήταν, από κάθε μέρος της Αλβανίας, του έλεγε ποια γη θέλει, από τα περιουσιακά στοιχεία της Χιμάρας και με αντάλλαγμα το όνειρο έγινε πραγματικότητα».

Η ανάλυσή μας ξεκινά με την πιο δύσκολη χρονιά που διανύει η Χιμάρα, το 2023, όπου ο Δήμος εξακολουθεί να βρίσκεται στο σιδερένιο χέρι του Έντι Ράμα, πραγματοποιώντας από νωρίς έναν στόχο της Εθνοκάθαρσης της Χιμάρας, στην οποία οι ανακριτικές πηγές μιλούν για τη χρονιά που δίνονται από τον Δήμο Χιμάρας, περισσότερα οικόπεδα από τα χρόνια που ο Γκόρο ασκεί τα καθήκοντά του ως νόμιμα εκλεγμένος. Διότι φέτος προστέθηκε άλλος ένας Νόμος, ο Νόμος για τις Τουριστικές Αναπτύξεις, στις Προστατευόμενες Περιοχές, που μαζί με τον Νόμο για τους Στρατηγικούς Επενδυτές, δίνει την τελευταία κλωτσιά στη Χιμάρα.

Επιπλέον, πρέπει να δούμε την ιστορική προοπτική του πώς το αλβανικό κράτος, ανεξάρτητα από την κρατική μορφή, τη δικτατορία ή το φιλελεύθερο δημοκρατικό σύστημα, μπόρεσε να ερμηνεύσει μέσω νόμων και καμουφλαρισμένων ενεργειών μέσω κυβερνητικών αποφάσεων ή των λεγόμενων Τουριστικών Εξελίξεων. ληστεύοντας τις περιουσίες των εθνικών κοινοτήτων.όπως στην περίπτωση της Χιμάρας, οι οποίες προστατεύονται από τις αρχές και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Φυσικά, η ικανότητά τους έφτασε στο αποκορύφωμά της, όταν μπόρεσαν να συμπεριλάβουν σε αυτή τη στρατηγική της ληστείας και ένα μέρος των κατοίκων της Χιμάρας, αφού, σύμφωνα με την έρευνα, δεν άντεξαν τις πιέσεις και παρέδωσαν ή πούλησαν τα κτήματα. που στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν με τον κομμουνιστικό νόμο 7501.



Σύμφωνα με τα στατιστικά του Γραφείου Κτηματολογίου, ο πρώην Διευθυντής του, Αρτάν Λαμέ, είχε δηλώσει ότι στον Δήμο Χιμάρας έχει ξεκινήσει η διαδικασία εγγραφής περίπου 8500 τάπιων, ενώ δεν ξεπερνούν τα 1300 ταπί κατοίκων της παλιάς Χιμάρας. με τα 7 χωριά, και παραδόξως, ο αριθμός των Αλβανών με περιουσία στη Χιμάρα του σημερινού δήμου (όχι απαραίτητα εγγεγραμμένοι κάτοικοι), έχει διπλασιαστεί. Αυτές οι δραματικές εξελίξεις, που εξαρτώνται από την προσδοκία κήρυξης της Απογραφής Πληθυσμού στην Αλβανία, για την οποία το αλβανικό κράτος είναι βέβαιο ότι θα επεξεργάζεται άλλη μια μαζική χειραγώγηση, επηρέασαν επίσης τη μετεγκατάσταση του Γραφείου Κτηματογράφησης της Χιμάρας στα Τίρανα, ένα άλλο σκανδαλώδες δράση της κυβέρνησης Ράμα, για τον έλεγχο της επικράτειας και των περιουσιών της Χιμάρας.

Πρέπει να δούμε αυτή την υπόθεση, όχι πολιτικά απομονωμένη, αλλά πρέπει να πούμε ότι, το ελληνικό βέτο κατά της Αλβανίας στην ΕΕ, λόγω της δικαστικής διαδικασίας, του εκλεγμένου Δημάρχου Φρέντι Μπελέρι, που την Τετάρτη είνε η απόφαση από το δικαστήριο , όχι μόνο δεν έχει θετικά αποτελέσματα, αλλά έχει επιδεινώσει στο μέγιστο το βιοτικό επίπεδο της Ελληνικής Κοινότητας της Χιμάρας, που βιώνει την επιβίωσή της μπροστά στον εκβιασμό και τον ψυχολογικό τρόμο, στον οποίο κάθε εθνικό συμφέρον της Ελλάδας, υπεράσπιση της Μειονότητας, έχει γίνει αισθητή στα ελληνικά της στη Χιμάρα. Ο κ. Μητσοτάκης έρχεται την Τετάρτη στα Τίρανα για να προωθήσει τη βοήθεια που θα δοθεί στην Ουκρανία και μάλιστα υποτιμά το εθνικό συμφέρον της Ελληνικής Δημοκρατίας για τη διασφάλιση των ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον Δήμο Χιμάρας.



Ωστόσο, μετά την Τετάρτη, στη Σύνοδο Κορυφής για την Ουκρανία στα Τίρανα, θα νιώσουμε μια άλλη εμπειρία, αυτή της λαϊκίστικης νίκης του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, (μέσω των Ανεξάρτητων Δικαστηρίων όπως ισχυρίζεται ότι μπόρεσε να μετατρέψει την υπόθεση Μπελέρι) σε μια μεγάλη νίκη εθνική, όχι λόγω του ελέγχου του Δήμου Χιμάρας, αλλά και για να δώσει ένα μήνυμα στην Ελλάδα, στους φίλους της Αλβανίας, στην περίπτωσή μας, την Τουρκία, την Ιταλία ή ακόμα και τη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένης της επίσκεψης του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Blinken, Ως στήριξη στην κυβέρνηση Ράμα, δεν ρωτούν για την Ελλάδα, ακόμα χειρότερα, όταν κάνουν ότι θέλουν με την ελληνική εθνική μειονότητα στη Χιμάρα.

No comments: