Friday, November 3, 2023

Εκτακτο: Ο Ράμα εκδικείται, επιδιώκει να γκρεμίσει το ξενοδοχείο του επιτρόπου του Μπελέρι στο Δρυμάδες για δευτερη φορά

SManalysis




Ο Έλληνας πολίτης από τους Δρυμάδες, απευθύνει έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση, να σταματήσει αυτή την τραγική επίθεση στην οικογένεια Μπελή, από τις αποφάσεις της κυβέρνησης Ράμα.

Όπως πληροφορούμαστε, η Επιθεώρηση Προστασίας Επικράτειας αναμένεται να συνεχίσει τη δράση στο Δρυμί για την κατεδάφιση του ξενοδοχείου του Κρίστο Μπελή, του οποίου ο γιος, Φιορεντίν Μπελή, επίτροπος του Μπελέρι στις εκλογές της 14ης Μαΐου.

Η INUK για πρώτη φορά πήγε να ανατινάξει το ξενοδοχείο τρεις ημέρες μετά τις εκλογές της 14ης Μαΐου. Όμως ο ιδιοκτήτης ισχυρίστηκε ότι αυτό ήταν εκδίκηση, καθώς είχε γίνει κοντέρ στην περιοχή όπου σφραγίστηκε η νίκη του Μπελέρι στη Χιμάρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Μπέλι, η υπόθεση βρίσκεται σε δικαστική διαδικασία και δεν μπορεί να παρέμβει, παρόλο που το ξενοδοχείο ήταν εξοπλισμένο με άδεια από τις αλβανικές αρχές. Με αυτή την απόφαση κατεδάφισης του κτιρίου, η αλβανική κυβέρνηση, μέσω του INUK, «Ο φορέας που είναι υπεύθυνος για την κατεδάφιση κτιρίων χωρίς άδεια» παραβιάζει τη νόμιμη εγγύηση του πολίτη, καταστρέφοντας την περιουσία του, όταν βρίσκεται σε δικαστική διαδικασία και δίκαιη απόφαση αναμένεται από τα Δικαστήρια.

Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί στο μέγιστο, τόσο που η οικογένεια Μπελή έχει απευθύνει έκκληση στις ελληνικές αρχές να σταματήσουν την καταστροφή των περιουσιών των Χιμαριωτών από το κυβερνητικό καθεστώς Ράμα.

Ο Βέλη ήταν ένα από τα γκισέ στο Κυδεση, την περιοχή όπου σφραγίστηκε η νίκη του Μπελέρι, ο οποίος βρισκόταν πίσω από τα κάγκελα την ώρα που τον ψήφιζαν. Ο Μπελέρι συνελήφθη με την κατηγορία της αγοραπωλησίας ψήφων.

Η εισαγγελία υποστηρίζει ότι υπάρχουν στοιχεία ότι ο Μπελέρι μοίραζε 40.000 νέα λεκ για ψήφους. Χειροπέδες του πέρασαν στις 12 Μαΐου, τα μεσάνυχτα, ενώ βρισκόταν στο μπαρ του στη Χειμάρρα και εξακολουθεί να βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα ως πολιτικός κρατόμενος. Το δικαστήριο τον άφησε στη φυλακή.

No comments: