Sunday, January 8, 2023

Στο βόρειο τμήμα της Αλβανίας, η αλβανική κυβέρνηση ξεκίνησε τη διαδικασία Εγγραφής Περιουσίας, χωρίς νομική βάση και με παλιά τεκμηρίωση χωρίς Νόμο 7501

SManalysis



Ενώ στη Χιμάρα, η αλβανική κυβέρνηση συνάντησε την αντίσταση των Ελλήνων κατοίκων, οι οποίοι δεν αναγνωρίζουν αυτή τη διαδικασία, καθώς είναι διεφθαρμένη και κλέβει τις περιουσίες που κληρονόμησαν από τους πατέρες τους.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Μητσοτάκης δήλωσε κατά την επίσκεψή του στη Χιμάρα ότι η ελληνική κυβέρνηση θα δεσμευτεί να επιστρέψει τις περιουσίες των Χιμμαριώτων  όπως ήταν, και η Αλβανία πρέπει να το λάβει καλά υπόψη της, καθώς βρίσκεται μπροστά από την ένταξη στην ΕΕ.

Η Ομόνοια και όλες οι ΜΚΟ που εκπροσωπούν τη Χιμάρα είναι κατά του Νόμου 20/20 για την ιδιοκτησία, ενώ η αλβανική κυβέρνηση ανακοινώνει την εγγραφή.


Μέσω αυτής της διεφθαρμένης καταγραφής μέσω ληστρικών μεθόδων μέσω του Κτηματολογικού Νόμου 7501, η αλβανική κυβέρνηση έφερε περίπου 8 χιλιάδες Αλβανούς κατοίκους σε ολόκληρη την περιοχή της Χιμάρας, με στόχο να διαταράξει την εθνοτική ισορροπία της περιοχής.

Παρακολουθήστε τις ειδήσεις για το πώς ενεργεί η αλβανική κυβέρνηση για την καταγραφή των γαιών με τα παλιά σύνορα.


Στο Kukës ξεκινά η διαδικασία εξοπλισμού με τίτλους ιδιοκτησίας

ΤΙΡΑΝΑ, 8 Ιανουαρίου/ATSH/- Ο νόμος 7501 του 1991, εκτός από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε πολλές περιοχές της Αλβανίας, υπήρχαν και άλλες ιδιαιτερότητες στο βορρά.

Σε πολλές περιοχές του βορρά, αυτός ο νόμος δεν λειτούργησε καθόλου και οι κάτοικοι του χωριού επέστρεψαν στα παλιά τους εδάφη, χωρίς να περάσουν κανένα έγγραφο για τη γη τους.

Αυτό έχει καταστήσει αδύνατη την παροχή εγγράφου ιδιοκτησίας, κατάσταση που συνεχίζεται ακόμη. Ως τέτοιες μπορούν να αναφερθούν πολλές περιοχές σε Kukës, Dibër, Malesienia e Madhe, Has κ.λπ.

Ο νόμος 20/2020 «Περί ολοκλήρωσης μεταβατικών διαδικασιών ιδιοκτησίας» έδωσε νομικές λύσεις σε αυτές τις τυπολογίες προβλημάτων, προβλέποντας ότι, για τις περιοχές αυτές, ελλείψει κατάτμησης των ΑΜΤΠ, η γη θα χωριστεί σε χωριά, ικανοποιώντας τη συμφωνία των ίδιων των χωρικών που διαθέτουν αυτά τα οικόπεδα με τα σύνορά τους. και, στη συνέχεια με την έγκρισή τους στα αντίστοιχα Δημοτικά Συμβούλια.

Αυτός ο τρόπος δράσης πειραματίζεται από το Κτηματολόγιο σε ορισμένες από τις βόρειες περιοχές για να δει πώς λειτουργεί. Αυτή ακριβώς η διαδικασία έχει ξεκινήσει αυτό το Σαββατοκύριακο στο Kukës για να συνεχιστεί και σε άλλες περιοχές.

Ο Γενικός Διευθυντής Κτηματογράφησης, Artan Lame, μαζί με τον δήμαρχο Safet Gjici, διοργάνωσαν συνάντηση με τους κατοίκους του χωριού Gostil, κατά την οποία ξεκαθαρίστηκε η νέα νομική διαδικασία και ξεκίνησε η διανομή της τεκμηρίωσης της γης για κάθε αγροτική οικογένεια. .

Το χωριό Gostil κοντά στο Kukës, είναι ένα από τα χωριά που εδώ και 30 χρόνια περιμένουν τη λύση του εδαφικού προβλήματος για περίπου 140 οικογένειες και 600 αγροτεμάχια.

Η επίλυση αυτού του προβλήματος ανοίγει τον δρόμο για την εισαγωγή αυτού του ακινήτου στην αγορά γης, την παροχή δανείων, την αίτηση για χρηματοδότηση μέσω του Υπουργείου Γεωργίας και άλλες παροχές.

No comments: