Monday, April 18, 2022

ΗΠΑ, αίτημα ΣΠΑΚ και αλβανικής κυβέρνησης: Σταματήστε και τιμωρήστε κάθε επένδυση της αλβανικής μαφίας στη Χιμάρα

SManalysis



Τελεσίγραφο των ΗΠΑ προς τον ΣΠΑΚ να ερευνήσει τα περιουσιακά στοιχεία διεφθαρμένων αξιωματούχων στην περιοχή της Χιμάρας και να σταματήσει τις επενδύσεις της αλβανικής μαφίας μέσω του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος στην Αλβανία.



Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν από την Task Force κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος και της Διαφθοράς να ερευνήσει, ακόμη και να κατασχέσει τα περιουσιακά στοιχεία διεφθαρμένων αξιωματούχων στην ακτή. Ήταν ο Διευθυντής Διεθνών Ναρκωτικών και Επιβολής του Νόμου στην Πρεσβεία των ΗΠΑ, Μπέντζαμιν Ρόκγουελ, ο οποίος, μιλώντας σε εκδήλωση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, κάλεσε τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου αντί να πατάξουν τη διαφθορά και να εκθέσουν τους γιέτις.

Σύμφωνα με τον αλβανικό Τύπο, η κλήση έγινε υπό το φως της Έκθεσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπου η αλβανική κυβέρνηση εμπλέκεται σε μια γιγαντιαία διαφθορά σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένου του ξεπλύματος χρήματος που βλάπτει την ΕΕ. Η δραστηριότητα του βρώμικου χρήματος επικεντρώνεται στην ακτογραμμή του Ιονίου, από τον Αυλώνα μέχρι τη Χιμάρα και μετά στους Αγίους Σαράντα, όπου με αποφάσεις της αλβανικής κυβέρνησης, οι ολιγάρχες αλλά και η αλβανική και διεθνής μαφία, έχουν μετατρέψει την ακτή σε συνολική επένδυση. κατασκευή.πολυτελείς βίλες και ξενοδοχεία.

Οι κατηγορίες έχουν προσελκύσει ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένης της υπουργού Εξωτερικών Olta Xhacka, και ορισμένων ατόμων που συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, οι οποίοι έχουν κατασχέσει χιλιάδες εκτάρια ελληνικής ιδιοκτησίας, ιδιαίτερα στην περιοχή της Χιμάρας.

Η αλβανική κυβέρνηση, μέσω του Νόμου για τις Στρατηγικές Επενδύσεις, εκδίδει άδειες που υπογράφονται απευθείας από τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα, περιοδικά όποτε συνεδριάζει η κυβέρνηση, λαμβάνοντας αποφάσεις κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών. Η ιδιαιτερότητα αυτών των αποφάσεων είναι ότι όλο το αλβανικό πολιτικό φάσμα, συμπεριλαμβανομένης της αντιπολίτευσης του Σαλί Μπερίσα, σιωπά, υπονοώντας ότι η Χιμάρα είναι εθνικό ζήτημα της Αλβανίας και ότι ο πληθυσμός πρέπει να αλλάξει, από Έλληνες σε Αλβανούς Μουσουλμάνους, καμουφλάζ. .

Σύμφωνα με πηγές από την πρεσβεία των ΗΠΑ στα Τίρανα, χιλιάδες πολίτες από τη Χιμάρα και την Αγία Σαράντα με αμερικανική υπηκοότητα έχουν εντείνει τα παράπονά τους στο  υπουργικού συμβουλίου του Προέδρου Μπάιντεν για να σταματήσουν δεκάδες επενδύσεις σε λεηλατημένες περιουσίες, προτρέποντας την αλβανική κυβέρνηση να εφαρμόσει την κοινή Αλβανοαμερικανική απόφαση, να εγγυηθεί την περιουσία των Αμερικανών πολιτών που διαθέτουν περιουσία στην Αλβανία.

Δεν είναι απαραίτητο ακριβώς οι ενέργειες που θα ακολουθήσουν επίσημα, αλλά στο έδαφος συνεχίζονται οι κατασκευές της αλβανικής μαφίας στην περιοχή της Χιμάρας, με την υποστήριξη των κρατικών δομών, συμπεριλαμβανομένης της αλβανικής αστυνομίας. Το μήνυμα που δήλωσε σε ειδική συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στα Τίρανα, είχε τη μορφή τελικού τελεσίγραφου, «Σταματήστε κάθε ύποπτη κατασκευή και διερευνήστε ποινική δίωξη, οποιουδήποτε ανώτερου αξιωματούχου, πολιτικού ή μέλους του οργανωμένου εγκλήματος». στην Αλβανία, να κάνει αμφίβολες επενδύσεις σε ακίνητα που ανήκουν στην ελληνική κοινότητα».

Το μήνυμα σίγουρα περιλαμβάνει τον πρωθυπουργό Ράμα, ο οποίος «παίζει με όλες τις πύλες», αφενός έχει πολύ καλές σχέσεις με το "Στέιτ Ντιπάρτμεντ" και αφετέρου ενεργεί κρυφά από τις αποφάσεις που παίρνει, αλλά και από τις κατασκευές που φαίνονται στο Περιφέρεια Χιμάρας. Σύμφωνα με πηγές από την αλβανική κυβέρνηση, μόνο το 1/5 των οικοδομικών αδειών που εκδόθηκαν από την αλβανική κυβέρνηση, έχουν εκδοθεί επίσημα, οι υπόλοιπες εκτελούνται μυστικά με τη βοήθεια δομών, όπως η κρατική αστυνομία και το Γραφείο Καταγραφής Περιουσίας στα Τίρανα και Αυλώνα.

Αυτό που παραμένει αίνιγμα είναι η ελληνική κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία όχι μόνο δεν εμποδίζει, ούτε καταγγέλλει στην ΕΕ, αυτή την εισβολή στην περιοχή που πλήττεται περισσότερο από την αλβανική μαφία, τη Χιμάρα, αλλά σιωπά για αδιευκρίνιστους λόγους και γεωπολιτικούς δεσμούς με τα Τίρανα, όπου ένα από αυτά είναι η υπόσχεση των Τιράνων να οδηγήσει τη Ναυτική Συμφωνία στο Δικαστήριο της Χαγας. Θυμίζουμε ότι αυτή η ενέργεια κατοχής της Χιμάρας, η αλβανική κυβέρνηση του Ράμα, είχε επιδιώξει να ξεκινήσει από το 2016, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός Τσίπρας ήταν στην κυβέρνηση, αλλά ο Έλληνας πρωθυπουργός έστειλε τελεσίγραφο στην αλβανική κυβέρνηση να αποσυρθεί από την κατοχή έργο της Χιμάρας, διαφορετικά δεν θα υπήρχε ένταξη στην ΕΕ.

Δεν σταματάει όμως εκεί. Πολίτες με αμερικανική υπηκοότητα που ζουν στη Χιμάρα, όπως ο ακτιβιστής Αλέκο Μπάλα, έχουν αντιδράσει σε ενέργειες που θα υπονόμευαν την υπερβολική αλβανοελληνική φιλία, καθώς η αλβανική κυβέρνηση δεν αποσύρεται από τις επενδύσεις της μαφίας, ενώ πολλοί πολίτες, κυρίως η νεολαία της Χιμάρας, έχουν εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει για να προστατεύσει τη Χιμάρα από την αλβανική εισβολή, καμουφλαρισμένη με στρατηγικές επενδύσεις για τον τουρισμό.

Πριν από λίγες ημέρες, ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Albin Kurti, δήλωσε ότι η Σερβία προβαίνει σε εθνοκάθαρση στους Αλβανούς που ζουν στη Σερβία, επειδή δεν εκλέγονται κανένας εκπρόσωπος στο κοινοβούλιο της Σερβίας, ενώ οι μουσουλμάνοι Αλβανοί της Αλβανίας, υπό την εθνική στρατηγική για την αφομοίωση της Χιμάρας, κάνουν αυτή την εισβολή με τη στρατηγική για την ανάπτυξη του τουρισμού.




No comments: