Ο Πρόεδρος Ilir Meta, που ποζάρει με το σύμβολο της Μεγάλης Αλβανίας, μεταξύ μιας αλβανικής-αμερικανικής ομάδας, αυτές τις μέρες στα Τίρανα
Σταυρύ Μάρκο
Δημόζιογράφος
Ανεξάρτητα από το πώς τελειώνουν οι πολιτικές εκλογές στα Τίρανα, μπορεί να φέρουν μια διαφορετική κατάσταση στους Αλβανούς στα Βαλκάνια. Θέλω να πω ότι με τις εκκλήσεις για δημοψήφισμα για την εθνική ενότητα, με ή χωρίς νόμιμη επίσημη κυβέρνηση, οι Αλβανοί θα θεωρηθούν «ανεύθυνοι» από ορισμένες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, συμπεριλαμβανομένων των Βρυξελλών, του Βερολίνου ή της Αθήνας, καθώς προχωρούν, έχοντας παράδοση μια μητρική χώρα, προς την αποτυχία, αλλά με την ιδέα ότι "εάν ενωθούν, θα είναι πραγματικά με" ευρωπαϊκή αξιοπρέπεια και αξίες ".
Στην επίσημη Ελλάδα, με εξαίρεση λίγες εφημερίδες, το βασικό δημοκρατικό ανθρώπινο δικαίωμα, η ελεύθερη ψηφοφορία, δεν συζητείται, γιατί χιλιάδες Έλληνες στη Βόρεια Ήπειρο που απαγορεύεται να εισέλθουν στα σπίτια τους λόγω πανδημίας δεν αποτελεί πρόβλημα.
Αλλά αυτό δεν είναι τίποτα. Είναι ευθύνη της Ελλάδας να αναλύσει και να λάβει επείγοντα μέτρα στη δραματική κατάσταση που βιώνουν τα αδέρφια τους στη Βόρεια Ήπειρο, ειδικά στη Χιμάρα, όπου οι αλβανικές και ολιγαρχικές εγκληματικές συμμορίες, με τη βοήθεια του αλβανικού κράτους, πραγματοποιούν εθνοκάθαρση.
Οι αμερικανικές δυνάμεις έφεραν στα Τίρανα, πολλές στρατιωτικές δυνάμεις για εκπαίδευση του "Deffender 21", η οποία ξεκινά επίσημα, την ημέρα που η Αλβανία πραγματοποιεί τις πολιτικές εκλογές. Σύμπτωση ή κάτι άλλο, ωστόσο, πρέπει να καταλάβουμε ότι οι αλβανικές εκλογές, έχουν το αποτέλεσμα ενός μεγάλου χάσματος, μεταξύ του Νότου και του Βορρά της χώρας, αλλά ότι φέτος, έχουν εμφανιστεί όπως ποτέ πριν, περίπου κατά τη διάρκεια του 1997 όταν η χώρα πήγε στον εμφύλιο πόλεμο .. Αυτό σημαίνει ότι όποιο σενάριο συμβαίνει, η βία θα αποκλειστεί και θα ελεγχθεί από το ΝΑΤΟ ΗΠΑ, αλλά είναι πιθανό ότι η Αλβανία θα δημιουργήσει μια μετεκλογική κυβέρνηση, Εθνική.
Γιατί υπάρχει τόσο αλβανικός ενθουσιασμός;
Φυσικά, πρέπει να περιμένουμε να συμβεί, ωστόσο, οι Αλβανοί πέτυχαν έναν στόχο κατά τη διάρκεια αυτών των εκλογών, εξάλειψαν τον ελληνικό παράγοντα και μάλιστα έκαναν διακρίσεις, καθώς δεν άφησαν ούτε να ψηφίσουν ούτε εκπροσώπους ούτε την εδαφική ύπαρξη, που είναι κάνοντας εθνοκάθαρση, ειδικά στη Χιμάρα. Πρέπει να ειπωθεί ότι με ένα σχέδιο της Σλοβενικής Προεδρίας για την ενσωμάτωση των Βαλκανίων "Non Paper", εμφανίστηκε η ισχυρότερη επιθυμία για εθνική ενότητα μεταξύ των Αλβανών. Έφτασαν ακόμη και στους χάρτες που βγήκαν, συμπεριλαμβανομένης της Κέρκυρας, στο έδαφος της Μεγάλης Αλβανίας.
Και φτάνουμε στον επίλογό μας ... μετά από όλες αυτές τις γεωπολιτικές αλλαγές, όπου οι Αλβανοί ειδικότερα, είναι ενθουσιώδεις επειδή το ελληνικό στοιχείο σχεδόν εξαλείφεται από το αλβανικό πολιτικό και κοινωνικό σύστημα, χρησιμοποιώντας μεθόδους νομικής γενοκτονίας, που κληρονομήθηκαν από το κομμουνιστικό σύστημα, Τι θα συμβεί αν οι Αλβανοί ζητήσουν δημοψήφισμα για ενοποίηση με το Κοσσυφοπέδιο, ποια θα είναι τα πρακτικά βήματα που πρέπει να λάβει η Ελλάδα για τις ενέργειες για την αλλαγή των συνόρων στα Δυτικά Βαλκάνια;
Η πιθανότητα μιας ενεργητικής δράσης δεν φαίνεται από την Ελλάδα, καθώς δεν πιστεύει σε μια τέτοια κίνηση, αν και η επίσημη Αθήνα υποστηρίζει την επιλογή να μην αλλάξει τα σύνορα, που σχεδιάστηκε από τη Γερμανία, αλλά πρέπει να γνωρίζουμε ότι η υπομονή έχει σύνορο. Οι Βόρειοι Ηπειρώτες δεν θα ανέχονταν στη μέση της Ευρώπης, ότι η Αλβανία, μια χώρα του ΝΑΤΟ, θα απομακρυνόταν από τις σοβινιστικές πολιτικές της Μεγάλης Αλβανίας και θα οδηγούσε σε εξέγερση, ακόμη και χωρίς τη βοήθεια της επίσημης Αθήνας. Είναι δυνατόν?
Ας θυμηθούμε για μια στιγμή δύο στάσεις. Κατά τη διάρκεια του 1992-96, παράλληλα με τον Βοσνιακό πόλεμο, υπήρχαν σχέδια για μια ένωση Αλβανίας-Κοσσυφοπεδίου, αλλά και από τις δύο πλευρές, δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι όχι περισσότερο από το 10% του πληθυσμού ήθελε αυτήν την ένωση. Τώρα το 90% του πληθυσμού το θέλει. Η άλλη στάση έχει να κάνει με τη Βόρεια Ήπειρο. Κατά τα έτη 1992-96, η κυβέρνηση της Αλβανίας ανέλαβε βίαιες πρωτοβουλίες για την εξάλειψη της ελληνικής μειονότητας στη Βόρεια Ήπειρο, αλλά συνέβη το αντίθετο. Το αλβανικό κράτος παραδόθηκε πριν από τον εμφύλιο πόλεμο του 1997, όπου χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν. Μια Αποκλεισμένη Έκθεση της CIA, το 2016, προέβλεπε ότι η εξάλειψη της ελληνικής μειονότητας θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποσταθεροποιημένη Αλβανία.
No comments:
Post a Comment