Wednesday, November 11, 2020

Εάν η Σερβία, θα είχαι AOZ με το Κοσσυφοπέδιο?

SManalysis
                                                                  
                                                                      Οι Σέρβοι διαμαρτύρονται στη Μιτρόβιτσα


Σταυρη  Μάρκο 
SManalysis

Φυσικά, το Βελιγράδι δεν παραιτήθηκε από το Κοσσυφοπέδιο, ακόμη και μετά την Αεροπορική Εκστρατεία του ΝΑΤΟ το 1999, αλλά, αντιθέτως, κατάφερε, μέσα σε δύο δεκαετίες, να δημιουργήσει ένα αντίθετο γεωπολιτικό κλίμα, για να προστατεύσει τους Σέρβους στο Κοσσυφοπέδιο. 

Εν τω μεταξύ, οι Έλληνες της Βόρειας Ηπείρου υφίστανται την ανευθυνότητα των αντιεθνικών πολιτικών της Αθήνας, ανεχόμενοι στο μέγιστο τον Εθνοκαθαρισμό που συμβαίνει στη Χιμάρα και σε όλη τη Βόρεια Ήπειρο, κάτι που οφείλεται στο AOZ με την Αλβανία, (κάτι που δεν αποτελεί δικαιολογία) , για την προστασία και επίτευξη μιας όσο το δυνατόν πλησιέστερης κατάστασης στους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου μέσω της ΕΕ, της Ένωσης Σερβικών Δήμων στο Κοσσυφοπέδιο

Το ζήτημα της Βόρειας Ηπείρου, ένα γεωπολιτικό προηγούμενο που θα έπρεπε να είχε επιλυθεί από την Ελλάδα (μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ), αμέσως μετά την πτώση της δικτατορίας στην Αλβανία μετά το 1991, αλλά αυτό δεν συμβαίνει ακόμη και τώρα που βρισκόμαστε στο τέλος του 2020.

Ενάντια στα στρατηγικά εθνικά συμφέροντα της Αθήνας, οι Έλληνες πολιτικοί που έχουν κυριαρχήσει κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, προτίμησαν να παραμείνουν σιωπηλοί, ή τελικά, να παραδώσουν τη Βόρεια Ήπειρο στην Αλβανία, προκειμένου να «διαχειρίζονται» τις ενοποιητικές πολιτικές της ΕΕ. Αυτό θα ήταν πολύ υπερεκτιμημένο, αρκεί η ΕΕ να γίνει μια κοινότητα διεθνών συμφερόντων και να προωθήσει τη συμπερίληψη των Νοτιοδυτικών Βαλκανίων στην ευρωπαϊκή οικογένεια, "Όπως είναι" λόγω φόβων για τη Ρωσία, την Τουρκία ή την Κίνα.

Ας μην ξεχνάμε, έχουμε μια Σερβία, η οποία προστατεύει τα συμφέροντα των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο, σε εθνικό επίπεδο, μια ενιαία πολιτική δύο δεκαετιών, η οποία σε σύγκριση με την Ελλάδα, πρώιμο μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, άφησε τη μοίρα της στα χέρια της Βόρειας Ηπείρου, της Αλβανίας στην ΕΕ, για το μοναδικό γεγονός ότι η Ελλάδα έχει το πρωταρχικό της συμφέρον αυτές τις δεκαετίες, όπως και η AOZ, λέγοντας ανοιχτά στα Τίρανα: "Τι κάνεις, δώσε μας το AOZ για να πάρεις τη Βόρεια Ήπειρο" ..... μια αποτυχημένη εθνικιστική πολιτική της Ελλάδας.


                                              Κατασκευές αλβανικής μαφίας στην περιοχή Χειμάρρας 

Εν τω μεταξύ, σε αυτές τις δύο δεκαετίες, η Σερβία, η οποία καταστράφηκε από τον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου, βγήκε ισχυρότερη από την Ελλάδα πριν από δύο δεκαετίες, ήταν ο πυλώνας του οικονομικού σχεδίου του Σιμίτη για τα Βαλκάνια (Ξεχάσαμε 15 δισεκατομμύρια ευρώ, το οποίο θα έκανε την Ελλάδα ηγέτη οικονομική, και αντ 'αυτού, η Τουρκία αντικαταστάθηκε). Η Σερβία βγήκε ισχυρότερη, τόσο πολύ που επηρέασε τους Σέρβους να παραμείνουν ισχυροί στο Κοσσυφοπέδιο, εκφυλίζοντας παράλληλα μια προπαγάνδα εναντίον του KLA και των ηγετών του στη Χάγη και μετατρέποντας την εικόνα του Κοσσυφοπεδίου υπέρ του. Η Σερβία, χωρίς να έχει ΑΟΖ με το Κοσσυφοπέδιο, αλλά με εθνικό δίκτυο, κατάφερε να μπλοκάρει την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου, ενεργοποίησε το λόμπι της στις ΗΠΑ και επιρροές στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, για να υποστηρίξει τις πολιτικές της στα Βαλκάνια, τη Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο και πέτυχε. .

Από την άλλη πλευρά στο Νότο, Αθήνα ,,, δεν υπάρχει ειρήνη. Η Αλβανία, όπως πάντα, χλευάζει την Ελλάδα, καταλαμβάνει την ελληνική επικράτεια, φέρνει χιλιάδες Αλβανούς κάθε χρόνο, και πλήττει όλο και περισσότερο τη βόρεια Ήπειρο, επειδή επιδιώκει την AOZ, άλλοι, εθνικά συμφέροντα, έχει παραδοθεί. Ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν έχει δει συγκεκριμένα στην Αθήνα, γιατί η κατάσταση AOZ θα εμποδίσει την ανάπτυξη της ελληνικής αυτοδιάθεσης στην επικράτειά τους στη Βόρεια Ήπειρο; Ποτέ. Λοιπόν, πώς είναι δυνατόν οι εθνικές πολιτικές να διαχωριστούν από την Αθήνα, εκτός από το AOZ και μόνο τη Βόρεια Ήπειρο; Δεν βλέπετε τι κάνει η Σερβία στο Κοσσυφοπέδιο, που για λίγο η Αθήνα ήθελε να αναγνωρίσει την Ανεξαρτησία, αλλά για τα συμφέροντά της AOZ με την Αλβανία;

Όμως η Σερβία πέτυχε μια ισχυρή νίκη στο Κοσσυφοπέδιο, επειδή δεν υπάρχει ΑΟΖ, δεν άφησε ποτέ τους Σέρβους να εγκαταλείπονται, με δυσκολίες, με συντάξεις και ανθρωπιστική βοήθεια, πέτυχε τον στόχο της, η Σερβία έχει κρατήσει καρφωμένο την αγάπη των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο, ενώ η Ελλάδα , διαίρεσε για δεύτερη φορά τους Έλληνες της Βόρειας Ηπείρου, έκλεισε τα σύνορά τους, αφαίρεσε τις συντάξεις τους, περιόρισε τη χορήγηση υπηκοότητας και ανέχεται τα Τίρανα να πραγματοποιήσουν Εθνοκάθαρση στη Χιμάρα ....

No comments: